Martha Mateo: “Hem treballat per crear una cançó amb cos i ànima”

Nascuda a Sabadell, Martha Mateo intentar representar Espanya a Kiev amb ‘La luz de tu mirada‘, un tema que ha composat junt a Hat, el duo israelià de productors que formen Oren Gilat i Mor Zarbel. Martha Mateo porta 10 anys enregistrant temes dance per a diversos DJ de renom internacional, després d’una primera etapa com a membre del trio Charm.

Eurobloc.- Com i quan sorgeix la idea de participar a l’Eurocasting 2017?

Martha Mateo.- La idea de participar a l’Eurocasting 2017 va sorgir de l’ Oren Gilat, un dels productors de Hats. Havíem treballat junts anteriorment (‘Blue sequence‘) i volíem tonar a fer-ho composant un tema nou. La ocasió perfecta va sorgir quan ell va saber que s’havia obert el termini d’inscripcions per a presentar les candidatures. La resta de l’equip del projecte ens vam implicar immediatament, i hem treballat amb moltes ganes, aportant un trocet de nosaltres mateixos en aquesta cançó.   Estem molt satisfets del resultat.

martha3Eb.- La cançó, va ser composada pensant en Eurovisió?

MM.- La cançó va ser composada amb motiu del Festival d’Eurovisió, però conservant en tot moment l’essència d’allò que volíem  expressar. No hem volgut mai crear un tema “comercial” amb què puguessim guanyar Eurovisió. Més bé hem treballat per crear una cançó amb cos i amb ànima, que fos digna de ser presentada a aquest clàssic festival.

Eb.- La lletra és un poema molt passional i intens… Algun referent personal dels autors quan l’escrivíeu?

MM.- Personalment em fa molta  il·lusió que us agradi la lletra, i que digueu que sembla un poema, perquè ho és. Quan vaig rebre la primera demo instrumental dels Hats, em va semblar una cançó molt sensual. Automàticament em van venir al cap records i  sensacions, moments tant íntims de la meva vida que lentament i quasi sense adonar-me’n els records van donar pas a una seqüència de paraules i rimes, fins a convertir-se en la lletra definitiva de ‘La luz de tu mirada‘.

Eb.- Com comença la teva col-laboració amb en Mor Zarbel i l’Oren Gilat?

MM.- La col·laboració amb els Hats va sorgir fa uns anys, quasi per casualitat. Jo havia començat a cantar música dance al 2008, gràcies a un gran amic i actual coproductor, A. Delgado. A través d’ell vaig tenir la sort de conèixer a Ana Marquesa, i va se ella qui em va animar a composar. Al 2014  es va publicar a Israel i Alemanya el tema ‘Try to fly‘. A partir d’aquí vaig començar a tenir contacte amb altres productors. Va ser al 2015 quan l’Ana ens va posar en contacte a Hats i a mi per a la nova producció de la cançó ‘Blue Sequence‘, dels White Sky. Hats ha treballat per a artistes tant coneguts com Thomas Anders o Da Buzz… són autèntics professionals, ARTISTES. Així que el resultat de tot el que fan sempre serà d’una qualitat altissima.

martha1Eb.- Com t’imagines la posada en escena de la teva cançó?

MM.- En realitat no m’imagino encara la posada en escena, la veritat.  Si ens seleccionen començaré a pensar-hi!!

Eb.- Quins són els teus referents musicals?

MM.- Resulta difícil dir quins són els meus referents musicals, perquè realment escolto i canto estils diferents de música. M’encanten artistes com  September, E-Type, Cascada, Da Buzz, Thomas Anders, Enigma… i també Mecano, Blaumut, Shakira, Pablo Alborán, Rozalen…

Eb.- Ets seguidora habitual d’Eurovisió? Hi ha alguna cançó o artista eurovisius que t’hagin agradat especialment?

MM.- M’agrada seguir Eurovisió, tot i que no sempre puc veure les gales en directe i haig d’esperar a fer-ho per internet. Com a artista eurovisiva… uff, és difícil, però em quedo amb Edurne,  Looren, Barei… Tenen unes veus increïbles!

Eb.- Imagina’t que et seleccionen per a l’Eurocasting; has pensat alguna acció per promocionar la teva candidatura?

MM.- No hem parlat encara de quines passes seguiríem en cas de ser seleccionats. Som bastants prudents i preferim anar prenent decisions a mesura que la situació ho requereix. Suposo que  intentaríem promocionar la candidatura a través de xarxes socials, radios i canals de tv…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »