Conchita Wurst entra en campanya

Conchita Wurst ha esdevingut una icona de les llibertats individuals (foto: eurovision.tv)
La victòria de l’austríaca Conchita Wurst ha començat a ser utilitzada a Polònia com a imatge de la suposada “decadència” d’Europa. És el recurs dels partits conservadors i catòlics d’aquell país, que també viu la campanya electoral de les Europees. Jarosław Kaczyński, líder del partit Justícia i Llei, ha declarat recentment que el triomf de Wurst el passat dissabte a Copenhaguen representa el col·lapse de l’Europa tradicional. El polític ha condemnat “tota propaganda dirigida a difuminar les diferències entre homes i dones i a crear un model de vida en què una persona pot canviar-ho tot, incloent-hi el fet de si és un home o una dona“. L’adjunt del seu partit, Jacek Sazin, ha declarat irònicament que fins fa ben poc, les dones barbudes només es trobaven als circs. La victòria de Conchita Wurst la qualifica de “vergonyosa“. L’exboxejador Tomasz Adamek, líder del partit Solidarna Polska, considera que “el món s’ha tornat boig i cal arreglar-lo“. L’exesportista considera que la vella Europa ja no vetlla per la família i la religió cristiana.
 
Aquestes paraules han estat criticades per la coalició liberal que ocupa actualment el Govern polonès. Julia Pitera, de la Plataforma Ciutadana, ha estat contundent en declarar que tot aquell a qui no li agradin determinades coses que s’emeten per televisió és ben lliure de canviar de canal. A Rússia, i poques hores després de la victòria d’Àustria, el viceprimer ministre Dmitry Rogozin va assenyalar que el triomf de Wurst és una mostra del que els espera a tots aquells que desitgen apropar-se a Europa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »