El santcugatenc Álvaro Soler guanya l’Ogae Song Contest 2016

Álvaro Soler s’ha proclamat vencedor de l’Ogae Song Contest 2016 amb el tema ‘Sofía‘, donant d’aquesta manera la sisena victòria d’Espanya en aquest certamen. L’artista de Sant Cugat ha aconseguit 234 punts, deixant enrere l’australiana Delta Goodrem, que amb el seu tema ‘Wings‘ ha quedat segona, amb 231 punts, i la britànica Adele, que amb el seu darrer èxit ‘Hello‘ ha acabat tercera, amb 222. Álvaro Soler ha estat votat per tots els clubs d’Ogae tret de tres: Letònia, Turquia i la Resta del Món. Soler ha acumulat 8 dotzes i 8 deus. Per la seva banda, Mònica Guech, que representava Andorra amb el tema ‘Humanitat‘ ha aconseguit 11 punts, atorgats per Turquia (6) i Ogae Resta del Món (5). Amb aquest resultat, Andorra finalitza en el 24è lloc del Concurs, pel davant de la turca Göksel, que amb el tema ‘Denize biraksam‘ s’ha quedat amb 9 punts, empatada amb el txec Sebastian, que competia amb la cançó titulada ‘Toulavá‘. En darrera posició, amb cap punt, han quedat els representants de Bielorússia (el grup Iowa, amb el tema ‘140‘) i Ogae Resta del Món, que concursava amb ‘You bring the summer‘, del mític grup The Monkees.

En aquesta edició de l’Ogae Song Contest també prenien part diverses figures que prèviament han participat al Festival d’Eurovisió; el francès Amir Haddad, per exemple, ha quedat quart, amb 172 punts, defensant el seu darrer èxit ‘On dirait‘, pel davant de la irlandesa Enya, cinquena amb 95 punts amb la cançó ‘Echoes of rain‘. Helena Paparizou, representant Grècia, ha estat sisena (89 punts) pel seu tema ‘Misi kardia‘. L’hongaresa Katy Wolf ha finalitzat vuitena (86 punts) amb ‘Szabadnak Lenni‘. La sueca Lena Philipsson ha acabat dotzena, aconseguint 40 punts amb la seva cançó ‘Jag är ingen älskling‘. Just després d’ella han quedat la rusa Dina Garipova (35 punts amb la cançó ‘Күңел’, pel davant de l’estrella del fado portuguès Mariza; catorzena amb 31 punts). El macedoni Daniel Kajmakoski ha finalitzat setzè amb 27 punts, defensant ‘10 leta‘, pel davant de la xipriota Anna Vissi (26 punts amb ‘Ξανά Μανά‘). Dinovena ha quedat Marija Serifovic (19 punts amb ‘Sama i nervozna‘), seguida de l’armènia Sirusho (16 puns per ‘Mi Togh Indz Menak‘). Finalment, l’eslovena Eva Boto ha aconseguit dos punts més que Andorra i ha acabat en el 23è lloc del Concurs amb el seu tema ‘Kaj Je To Življenje‘.

(Foto: New Magazine)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »