Perfilat l’equip d’Edurne a Viena

Quan falten tan sols 7 setmanes per a la gran cita del 23 de maig, l’equip d’Edurne va quedant perfilat. Amb les més que probables incorporacions de Miryam Benedited com a coreògrafa del número amb què Edurne competirà a Viena, i de l’italià Giuseppe di Bella com a ballarí, tan sols queden per fer-se públiques la versió definitiva d'”Amanecer” i la posada en escena a l’escenari del Wiener Stadthalle. La versió final la podríem conèixer el proper dilluns durant l’emissió del programa de TVE1 “Alaska y Segura“, on Edurne cantarà per primer cop en públic i en directe el tema amb què concursarà a Eurovisió. Cinquanta-un dies per al Festival… i per resoldre els dubtes que encara envolten l’actuació de la madrilenya. Aquests són els pros i les contres de l’aposta espanyola per guanyar el Festival.
Edurne; la intèrpret

L’avalen deu anys de carrera artística i 5 àlbums des de que va saltar a la fama a la primera edició d'”Operación Triunfo” emesa per Telecinco, l’any 2005, on va coincidir amb una altra eurovisiva, Soraya. Edurne es caracteritza per la seva versatilitat interpretativa i una imponent presència davant les càmeres. Falta per saber com conduirà els previsibles intents de TVE de dirigir cap a una banda o cap a una altra el número que l’artista posarà en escena a Viena. En el record queda la no gaire bona sintonia que hi ha hagut en algunes ocasions entre l’Ens públic i els artistes eurovisius de torn. No cal anar gaire lluny en el temps: Ruth Lorenzo, l’any passat, a Copenhague.

Tony Sánchez Ohlsson, Thomas G:sson i Peter Böstrom; els autors d'”Amanecer”
No són nous en el mercat d’Eurovisió. G:sson ja ha guanyat el Festival un cop, amb l'”Euphoria” de Loreen ara farà 3 anys. Amb el seu país també ha aconseguit 2 cinquens llocs en el show, gràcies a Carola (2006) i el grup Friends (2001). Va enviar un tema per Noruega i un per Dinamarca. ‘Amanecer’ serà el tercer per a Espanya, després de l'”I love you mi vida” dels D’Nash (2007) i el “Quédate conmigo” de Pastora Soler (2012). En la composició d’aquests darrers temes també hi ha participart Tony Sánchez-Olhsson, que ha treballat igualment per a Coral Segovia, Mirela, Baltanás i Lucía Pérez, entre d’altres, en nombroses preseleccions espanyoles des de 2007. Boström, per la seva part, és coautor d'”Euphoria“i ha estat el productor, entre d’altres, de Carola, Martin Stenmarck i Charlotte Perrelli. A dia d’avui, els únics dubtes que els afecten són si hauran estat prou sensibles a les crítiques que s’han fet a ‘Amanecer‘ des del mateix moment que es va presentar: tema massa linial al que li falta una explosió de ritme que el faci més potent.
 
Miryam Benedited, la coreògrafa
Si una cosa no li falta és experiència; ha format part de l’equip artístic de musicals, dels programes ‘Operación Triunfo‘ i ‘Tu cara me suena“, de la telesèrie ‘Un paso adelante‘… Ha treballat amb Soraya i va fer la coreografia de Ruth Lorenzo i Giuseppe di Bella al videoclip de “Dancing in the rain” l’any passat. Pel que sembla, Edurne tan sols ballarà amb Giuseppe di Bella durant uns segons a Viena, tot just després de la segona tornada de la cançó, abans del minut final. El dubte? No fer una coreografia massa inspirada en l'”Euphoria” de Loreen. L’audència no oblida, i menys l’actuació guanyadora de la sueca. L’estònia Tanja, amb una posada en escena que recordava massa l’actuació de Loreen, va quedar l’any passat fora de la gran final de Copenhague!.
 
Giuseppe di Bella, el ballarí
Si finalment és l’italià l’escollit per viatjar a Viena, Edurne tindrà al costat, dalt de l’escenari, un professional amb qui ja ha ballat en unes altres ocasions; a ‘Más que baile‘ i ‘Tu cara me suena‘. En aquest darrer programa, Edurne i ell varen destacar amb la coreografia que Miryam Benedited els va preparar per a la interpretació del tema de Pink ‘Try‘, on feien nombroses acrobàcies entre 3 bidons amb foc, un sofà, una taula i una cadira. Haver treballat junts en unes altres ocasions és un punt a favor. Di Bella, a més, comparteix amb Edurne una altra virtud: té una molt bona presència davant la pantalla. Escenificar amb Edurne una altra coreografia íntima de Benedited però amb personalitat pròpia, que no faci recordar per a res la guanyadora de 2012, serà el gran repte de l’italià, instal·lat a Espanya des de 2007.
 Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »