Azerbaijan i Armènia s’intercanvien manies

Dilara Kazimova va rebre un zero d’Armènia
Unanimitat absoluta als 2 països. Tant per part del televot com per la dels jurats. Per als experts d’Azerbaijan, la pitjor cançó de totes les que van competir ahir per la victòria va ser la d’Armènia. Casualment, la cançó menys votada pels espectadors d’aquell país va ser el Not alone d’Aram MP3. Va passar el mateix a Armènia: tant jurat com telespectadors van deixar Dilara Kazimova en darrer lloc. Casualitats?. Amb Conchita Wurst la cosa va anar una mica diferent: el jurat azerí la va deixar en el 24è lloc de la seva llista però per als espectadors va ser la tercera més votada. Homofòbia?; la tesi es posa en dubte, de la mateixa manera que el resultat d’Armènia en aquest país pot induir a pensar que potser no es va tractar que la cançó del rival no agradés, sinó que els habitants no tenen ganes que hi hagi represàlies per haver votat un país a qui la dictadura instal·lada a Bakú mira de reüll. Ja va passar al 2009, quan la policia va interrogar aquells que van votar per Armènia. En aquest darrer país, el jurat va deixar Conchita Wurst en el penúltim lloc de la seva llista de favorites mentre que l’austríaca va ser la segona més votada pels telespectadors.
Conchita Wurst, rellegada al final pel jurat bielorús
Una cosa similar va passar a Bielorússia: el jurat d’experts va deixar al final de la seva llista a Wurst; concretament en el 24è lloc de la nit, mentre que per als espectadors, en conjunt, va ser la quarta millor cançó de la gala. Curiosos també els resultats a Alemanya: per als telespectadors d’aquell país, Conchita va ser la millor. Al jurat no li va agradar tant; l’austríaca va ser l’onzena. Per als telespectadors que varen votar des d’Espanya, la millor cançó de la nit va ser la de Rumania; no és el primer cop. A Portugal, Ruth Lorenzo va agradar força als telespectadors: Espanya va ser la tercera més votada del show. Va decidir el parer del jurat professional, a qui no va convèncer gens el Dancing in the rain. Per a ells, Espanya va ser la 21ª. Al Regne Unit va passar a l’inrevés: el jurat va salvar Ruth Lorenzo (4ª), i qui la va castigar en el país que la va llançar a l’estrellat va ser l’espectador a través del televot (desena). A França, Ruth Lorenzo va ser setena en el televot i desena per al jurat.
El conflicte que enfronta Rússia i Ucraïna no es va fer notar, en les votacions. Ucraïna va ser la tercera més televotada a Rússia. Per al jurat d’experts, Maria Yaremchuk va ser la desena. A Ucraïna, el televot va deixar les germanes Tolmachevy en quart lloc. El jurat ucrainès les va deixar en el sisè lloc de la seva llista. Resultat: Rússia dóna 7 punts a Ucraïna i Ucraïna en dóna 4 a Rússia. En la gala d’ahir, tan sols 3 jurats van emetre els seus veredictes sense televot: San Marino, Geòrgia i Albània.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »