Ucraïna prohibeix l’entrada a Yulia Samoylova

Ja és oficial; Ucraïna no deixarà entrar al país Yulia Samoylova, la representant de Rússia en el pròxim Festival d’Eurovisió. L’acusen d’haver violat la legislació ucraïnesa en matèria de fronteres, ja que l’artista va entrar a Crimea al 2015 a través de territori rus. Segons el cap d’Estat Major de la Seguretat interior d’Ucraïna, Aleksandr Tkachuk, ja estan preparats tots els documents per impedir a la intèrpret l’entrada al país, que havia de defensar el tema ‘Flame is burning‘ sobre l’escenari de l’International Exhibition Center de Kiev. La prohibició d’entrar a Ucraïna és de tres anys, tot i que segons l’agència oficial de notícies de Rússia, TASS, l’artista representarà Rússia l Festival de 2018 si finalment enguany no pot entrar a Ucraïna. Les autoritats russes, per la seva banda, han criticat la decisió, que segons un portaveu del Ministeri d’Afers Exteriors és “cínica i inhumana“. Per això, han informat que la denunciaran a les Nacions Unides i davant el Comissiónat de Drets Humans del Consell d’Europa. Un portaveu del Comitè d’Afers Exteriors del Parlament de Rússia ha invocat la influència dels polítics occidentals per forçar Ucraïna a reconsiderar la seva decisió “discriminatòria“. El ministre rus de Cultura, Vladimir Aristarkhov, ha denunciat el Festival d’Eurovisió com a un esdeveniment “extremadament polititzat que promou uns valors completament aliens als nostres“. Per la seva banda, el Ministeri d’Afers Exteriors de Rússia ha declarat que “l’actual govern d’Ucraïna ha confirmat un cop més la seva imatge de règim infectat per la paranoia russòfoba i els complexes nacionalistes“. El cantant i productor rus Philip Kirkorov ha demanat els artistes que sí que cantaran a Kiev que, abans de la seva actuació, dediquin els seus temes a Yulia Samoylova, “una dona discapacitata a qui tenen por, en aquest país“.

La Unió Europea de Radiodifusió (UER), organitzadora del Festival, s’ha mostrat “profundament decebuda” amb la decisió. El supervisor executiu del Festival, Jan Ola Sand, ha assegurat en una declaració oficial que “hem de respectar les lleis locals del país” a qui li toca organitzar cada edició del show. Segons ell, prohibir l’entrada de Samoylova “va contra l’esperit del Concurs i la noció d’inclusivitat que rau al cor mateix dels seus valors“. Tot i això, assegura que continuarà treballant amb les autoritats de Kiev per aconseguir que tots i cadascun dels artistes triats per representar els seus països puguin prendre part en el certamen. De tota manera, el període en què les televisions participants al Festival d’enguany podien canviar cançons i representants prèviament triats va finalitzar la setmana passada, coincidint amb la reunió dels caps de delegació dels 43 països que, a priori, han de ser a Kiev.

(Foto: Escbubble)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »