Assassinat a trets a Kiev un exdiputat rus que havia condemnat l’annexió de Crimea

L’exdiputat rus Denis Voronenkov ha estat assassinat a trets aquest matí al centre de Kiev. El polític, que havia condemnat l’annexió russa de Crimea, havia fugit el passat mes de desembre a Ucraïna per evitar que el processessin per uns suposats delictes d’estafa, falsedat de documents i d’apropiació indeguda d’una quantitat de diners que podria arribar als dos milions de dòlars per la venda d’un edifici de Moscou que no era de la seva propietat. L’assassinat incrementa l’escalada de tensió entre ambdós països després que ahir Kiev anunciés que no permetrà l’entrada a Ucraïna a Yulia Samoylova, representant russa a Eurovisió, per haver entrat a Crimea directament des de Rússia al 2015.

Denis Voronenkov ha estat abatut a trets quan sortia de l’hotel on viu. El guardaespatlles del polític ha disparat l’agressor; ambdós han resultat ferits. L’atac s’ha produït quan la víctima anava a trobar-se amb Ilya Ponomarev, un altre exdiputat rus refugiat a Kiev que en el seu moment va votar contra l’annexió de Crimea al Parlament de Rússia. El president i la Policia d’Ucraïna han implicat directament Rússia en l’assassinat, que han qualificat de “terrorisme d’Estat” a càrrec de Moscou. Voronenkov, que ja tenia la nacionalitat ucraïniana, havia acusat el Kremlin de falsificar eleccions i d’estar sota el control permanent dels serveis secrets. En una entrevista concendida recentment a Kiev, l’exdiputat havia arribat a assegurar que la Rússia de Putin s’assembla cada cop més a l’Alemanya de Hitler. Arran de totes aquestes declaracions, Moscou el va declarar oficialment com a traïdor.

(Foto: Kyiv Post)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »