Eurovisió proposa ara que el veto a Samoylova entri en vigor després del Festival

El supervisor executiu del Festival d’Eurovisió, Jan Ola Sand, ha proposat Ucraïna que el veto a la russa Yulia Samoylova entri en vigor després del certamen. De moment, però, el país amfitrió no s’ha pronunciat al respecte, tot i que el cap del Grup de Referència del Festival, Frank-Dieter Freiling, ha assegurat en una entrevista al diari alemany Der Tagesspiegel que Kiev encara no ha notificat oficialment a Eurovisió la seva negativa a permetre l’entrada a l’artista russa. Freiling ha suggerit que el president i el primer ministre d’Ucraïna tenen potestat per revocar la decisió del servei de Seguretat d’impedir l’entrada de Samoylova, tot i remarcar que la Unió Europea de Radiodifusió (UER) respecta la llei d’aquell país. Malgrat tot, ratifica que l’UER espera a Kiev a tots i cadascun dels 43 participants del Festival, tot i que ha recordat que Rússia no ha fet encara cap reserva d’allotjament a la capital d’Ucraïna. Freiling i Jan Ola Sand han reiterat que Eurovisió continua buscant solucions perquè Rússia pugui prendre part al Festival. Sand, a més, ha confessat que diverses televisions europees estan fent seguiment del conflicte i han aportat també algunes possibles solucions.

(Foto: Eurovisionitalia)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »