EBU: “El comportament d’Ucraïna és absolutament inacceptable”

El comportament d’Ucraïna és absolutament inacceptable“. Així de contundent s’ha mostrat la directora general de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), Ingrid Deltenre, en relació al veto de Kiev a la representant russa, Yulia Samoylova. La directiva ha fet aquestes declaracions al diari suís Blick, en una entrevista on també ha lamentat “profundament” que el Festival “estigui essent utilitzat per una qüestió política“. Deltenre ha dit que el certamen “no ha de ser usat per incitar persones a posar-se les unes en contra de les altres” i ha assegurat que l’UER continua negociant amb Ucraïna per trobar una solució al conflicte generat un cop Kiev va certificar que Samoylova havia entrat a Crimea directament des de Rússia. Segons l’executiva de l’UER, les negociacions s’estan duent a terme directament amb el president i el primer ministre d’Ucraïna, Petro Poroshenko i Volodymyr Hrojsman, respectivament, ja que són ells els únics que poden revocar el veto dels serveis de Seguretat a la intèrpret russa. Segons Blick, si Ucraïna no cedeix, l’UER podria expulsar-la temporalment de l’organització, cosa que de moment no ha estat confirmada per aquest organisme.

(Foto: Nine O’clock)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »