Eurovisió confirma que alguns països podrien boicotejar el Festival i retirar-se de Kiev’17

El veto d’Ucraïna a Yulia Samoylova podria significar la retirada d’alguns països de la competició i no assistir el pròxim mes de maig a Kiev. Així ho ha explicat la directora general de la Unió Europea de Radiodifusió (EBU), Ingrid Deltenre, al primer ministre d’Ucraïna, Volodymyr Hrojsman. La directiva de l’organisme internacional va adreçar a Hrojsman una carta, datada el passat dia 23 de març, en què el posava al corrent de les crítiques rebudes per part d’un nombre indeterminat de països que participaran en el Festival i li sol·licitava que “intervingui i que asseguri que l’artista russa pugui entrar a Ucraïna al maig“. En la carta, enviada a l’endemà que Ucraïna anunciés el seu veto a Samoylova, Deltenre ja anuncia que si Kiev manté la prohibició d’entrada a Yulia Samoylova, la cadena pública de televisió d’Ucraïna “podria ser exclosa d’esdeveniments futurs” organitzats per l’UER. Segons es llegeix en el text, que ha publicat íntegrament el diari Kiev Vlast, Deltenre qualifica el veto a la cantant russa d'”inacceptable” i considera que la decisió de negar-li l’entrada al país “podria tenir un impacte molt negatiu en la reputació internacional d’Ucraïna com a nació moderna i democràtica d’Europa“, a més de causar “danys al Festival d’Eurovisió i a l’EBU“. La directora general de l’EBU afegeix que el Festival no és un certamen polític i que l’EBU “se sent cada cop més frustrada; de fet, enfadada pel fet que l’edició d’enguany s’estigui utilitzant com a arma en l’actual confrontació entre la Federació Russa i Ucraïna“. Tot i això, i de manera més conciliadora, Ingrid Deltenre manifesta que l’organisme que representa “entén i respecta totalment les lleis d’Ucraïna” i, en base al diàleg mantingut des de juny de l’any passat amb Kiev, entén que “es faran tots els esforços perquè totes les 43 delegacions puguin participar” en el Festival.

(Foto: Youtube)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »