L’entorn tercermundista del B&W Hallerne

El B&W Hallerne es troba enmig d’una zona industrial força atrotinada 
Tercermundista. Aquesta és l’etiqueta que definiria millor l’entorn del B&W Hallerne de Copenhague, que acull aquests dies la 59ª edició del Festival d’Eurovisió. L’Eurovision Island, com s’ha donat a conèixer durant aquesta setmana la zona on es celebra el Concurs, és una àrea industrial. Com és sabut per tothom, el B&W Hallerne era una antiga drassana. De fet, a l’interior de l’arena encara es poden veure grues gegantines, alguna de les quals ha quedat integrada en el sostre tècnic que s’ha muntat per acollir el Festival.
 
Al fons de la imatge, el B&W Hallerne

L’exterior presenta un important estat de degradació: solars sense urbanitzar totalment colonitzats per la vegetació, una caravana abandonada, contenidors de transport marítim, zones en obres, piles de sorra, i, a molt pocs metres del B&W Hallerne, una pista coberta per a skaters amb lavabos totalment abandonats i en estat de ruïna. El pitjor entorn dels darrers anys per a un Festival, sense cap mena de dubte. Per fortuna, la televisió danesa ha fet una important tasca de transformació de l’interior de l’antiga drassana, on la grada no és d’obra, sinó de mecanotub, desmuntable, i que tremola de punta a punta quan el públic comença a donar patades a terra de manera simultània en senyla d’impaciència perquè comencin els shows.

Vista del B&W Hallerne des de l’embarcader

Els contenidors, integrats als bars exteriors

Les autoritats daneses també han fet un esforç muntant una eficient xarxa de transport públic per dur i endur-se el públic de l’arena cap al centre de la ciutat. Autobusos  i vaixells que travessen el canal fins a Nyhaven amb una freqüència de pas que envejaria qualsevol assidu al Palau Sant Jordi després d’un concert, passada la mitjanit, esperant un autobús o un taxi per sortir de plaça Espanya. Malgrat això, l’accés a l’arena es fa només per un únic punt i a peu de pista. Un cop dins, encara que la teva localitat estigui just al darrere, el personal t’obliga a donar tota la volta al pavelló per poder accedir a la grada.

Entorn del B&W Hallerne

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »