Israel i Àustria (ai, quin patir!), protagonistes de la nit

Conchita Wurst ha estat la darrera a aconseguir la classificació (foto: Eurovision.tv)
Mei, no. Conchita, sí. Emoció fins al darrer instant. Una de les dues quedava fora de la final… O totes dues. Quan el B&W Hallerne escoltava el nom d’Àustria en obrir-se el darrer sobre de la nit, Conchita Wurst rebentava la tensió acumulada fins a aquell moment. L’artista, finalment, cantarà a la gran final de dissabte junt a la seva millor amiga en aquest Concurs; Ruth Lorenzo. Wurst probablement ha estat la millor de la gala, on, per una altra banda, s’han complert alguns dels pronòstics, ja que han passat Grècia, Noruega, Polònia i Rumania, a més de Malta, Bielorússia, Suïssa i Eslovènia.
Israel, eliminada (foto: Eurovision.tv)
Grècia haurà de millor molt si vol entrar en el Top 10 de dissabte; malgrat l’espectacularitat del número, els grecs no han estat fins de veu; igual que la irlandesa Kasey Smith: el seu Heartbeat no ha transmès ni força, ni energia ni tan sols ilusió. I lògicament, ha quedat fora de la Final. Geòrgia i Lituània, que no comptaven en cap aposta, també han fet les maletes, com Macedònia i… Israel, una de les favorites dels eurofans.
En aquesta segona semi, s’ha seguit la mateixa tònica que en la primera: res de muntatges espectaculars com ara fa uns anys. Només el llit elàstic de Grècia… O les pastoretes poloneses, batent llet per fer mantega i rentant una peça de roba amb una sobrecàrrega eròtica que no agrada a tothom. A la resta, poca cosa: el piano rodó de Rumania, el piano convencional de Noruega i un parapent que, hores d’ara, resulta impossible saber què significa. Tan absurd com les mans que surten de sota la faldilla de la cantant de Lituània o la perruca que s’arrencava la moldava a mitja actuació….
Els vencedors d’aquesta nit estan fent la roda de premsa al B&W Hallerne de Copenhaguen. En breu es sabrà l’ordre definitiu d’actuació de la gran Final de dissabte!.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »