Svala: “Va ser dur escriure ‘Paper’, perquè sorgeix d’uns records personals molt dolorosos”

Va aconseguir la seva primera feina com a artista als 7 anys, participant en la gravació d’un dels treballs discogràfics del seu pare. I el seu primer número 1 va ser precisament un duo amb ell, cantant plegats la nadala ‘Fyrir Jól‘. Després de nombrosos projectes musicals, l’any passat va formar la banda Blissful junt al seu marit, Einar Egilsson. Ja han publicat el seu primer single; titulat ‘Elevate‘. També té la seva pròpia línia de moda, ‘Kali’. I ara representarà Islàndia a Kiev; igual que ho va fer el seu pare, Bo Halldórsson, al Festival de 1995. Svala actuarà en la primera semi del Concurs, que tindrà lloc el pròxim dimarts 9 de maig.

Svala 3Eurobloc.- Com va sorgir la idea d’intentar representar Islàndia a Eurovisió? El ‘Paper’ va ser composat expressament per al Festival?

Svala.- El meu marit i jo vàrem escriure la cançó junt a en Lester Mendez i Lily Elise a Los Angeles, que és on vivim. El tema no va ser escrit pensant en Eurovisió. En els darrers dos anys, hem estat en força sessions de creació perquè estàvem composant per a la nostra nova banda, Blissful, i per a altres artistes de Los Angeles. I ‘Paper‘ va sortir d’una d’aquestes trobades. De fet, va ser idea del meu marit, no pas meva, enviar-la a la Pre islandesa. Sabíem que aquesta cançó era èpica; gran. Vaig estar-m’ho rumiant un parell de dies i al final vaig decidir fer-ho, perquè el missatge de la cançó és molt important i sabia que probablement quedaria força bé en la preselecció nacional. I jo només volia participar a Eurovisió si ho feia amb les meves condicions, amb un tema que jo també havia escrit i amb un projecte on jo mateixa hi havia estat al darrere. ‘Paper‘ és una cançó personal i estic molt orgullosa d’ella. I em sento bé perquè competiré amb un tema en què confio plenament.

Svala 2Eb.- La lletra és molt potent, un missatge força dramàtic. Està basada en alguna experiència personal?

Svala.- Oh i tant! I va ser dur escriure-la perquè sorgeix d’uns records molt dolorosos, quan estava fent front a un moment difícil de la meva vida. Vaig escriure ‘Paper‘ basant-me en una experiència molt personal. Tracta sobre fer front els problemes de la teva vida intentant superar-los. He estat molt sincera amb els mitjans de comunicació d’Islàndia quan els he explicat que vaig haver de fer front a una ansietat molt gran durant la meva adolescència i els vint-i-poc anys. La música sempre ha estat la meva salvació i el meu lloc segur; jo volia escriure sobre el que vaig passar quan havia de fer front totes aquestes dificultats. Tots hem de fer front a alguna cosa al llarg de la nostra vida. És el que ens connecta com a éssers humans.

La paraula ‘paper‘ en la meva cançó és una metàfora de les emocions. Quan vaig escriure’n la lletra, volia descriure la relació que tenia amb mi mateixa quan m’havia d’enfrontar a l’ansietat. La meva ansietat em fa sentir fràgil i em fa vulnerable com el paper. L’objectiu que tenia quan vaig escriure la meva cançó era el de ser sincera i honesta amb mi mateixa, no sentir vergonya per haver d’acceptar aquest fet. Perquè quan som sincers i quan parlem els uns amb els altres ens sentim lliures! Quan no sents vergonya és quan fas front a les teves pors i no t’estàs rendint. Encara passo dies dolents però afortunadament em trobo en molt millor i ara l’ansietat ja no controla la meva vida de cap manera. Però per a mi és important parlar-ne i poder ajudar i inspirar altres persones. La meva cançó tracta d’una manera esperançadora sobre els problemes de la vida que té la gent arreu del món.

Svala 4Eb.- Què ens pot avançar sobre la seva posada en escena a Kiev?

Svala: Serà diferent a la que vaig fer a Islàndia. I és una sorpresa! Estic emocionada i espero que us agradi tant com a mi!

Eb.- Para atenció a les apostes sobre el Festival?

Svala: No pas! No estic aquí per això; a mi el que m’interessa és la música. El que vull és arribar a la gent amb la meva veu i la meva cançó. És l’única cosa que m’importa.

Eb.- Com és el seu dia a dia des de que va guanyar la Pre islandesa?

Svala.- He estat força atrafegada; és una bogeria! És similar a quan era jutgessa en l’edició islandesa de The Voice. L’agenda és de bojos; no tinc vida social! Però estic agraïda i m’encanta anar atrafegada fent el que m’agrada.

Eb.- Eurovisió funciona força bé al seu país. Creu que això pressiona els cantants islandesos que participen en aquest Concurs? 

Svala.- Jo només puc parlar per mi… Em sento molt bé! Estic emocionada i optimista. Sento papallones a l’estómac i ja no puc esperar que arribi el moment de trobar-me amb la gent i gaudir d’aquesta aventura! Només sé que donaré el millor de mi mateixa quan sigui l’hora de cantar; la resta ja no depèn de mi. No puc controlar l’entorn, però sí que puc controlar la manera com cantaré i com viuré aquesta aventura!

Eb.- Recentment l’hem vista cantant el ‘Paper’ en el seu cotxe junt a Selma i Yohanna. Què li han aconsellat elles ara que s’acosta el Festival?

Svala.- Només que m’ho passi bé i que en gaudeixi. Que dormi força quan pugui, ni que sigui una hora aquí o allà. Que mengi sa. Que no parli gaire alt perquè no perdi veu. El meu pare em va dir el mateix. Ell va representar Islàndia al 1995. Ell em va dir que donés el millor de mi però també que m’ho passés bé i gaudís del moment.

Eb.- Els eurofans de certa edat encara el recorden; en Bo Halldórsson. El Festival ha canviat força des d’aquell any 95… què en pensa ell? Per cert, serà amb vostè a Kiev?

Svala.- No; ell no hi serà. Els meus pares veuran el Festival a Islàndia. Ell pensa que el Festival s’ha convertit en un esdeveniment massa gran i, de vegades, massa complicat, perquè ara hi ha dues semis i la gran Final. Quan ell hi va anar, només hi havia una sola gala. Però se sent molt orgullós de mi i em recolza a tothora!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »