Claudia Faniello: “El meu tema és un viatge emocional que us deixarà sense respiració!”

No és el primer cop que el cognom ‘Faniello‘ representarà Malta al Festival d’Eurovisió. 2017 és el torn de la Claudia, tot just després de guanyar la darrera edició del Malta Song for Europe, en el que va ser el seu novè intent de cantar en el popular concurs europeu des de 2006. Claudia Faniello ha cantat junt a l’Orquestra Nacional de Malta. Al 2010 va publicar el seu primer treball discogràfic, el ‘Convingcingly better‘. La pista número 7 del CD, ‘Samsara‘, va acabar en el vuitè lloc de la Pre maltesa d’aquell any.

Eurobloc.- Claudia, si estigués parlant amb un públic que encara no l’hagués escoltat, com definiria la seva cançó ‘Breathlessly’?

Claudia Faniello.- És un viatge emocional que us deixarà sense respiració!

Eb.- Com va començar el seu projecte eurovisiu d’enguany? Va ser idea seva tornar-ho a intentar de nou?

CF.- Els autors em varen enganyar; vaig anar al seu estudi per discutir sobre uns altres projectes i allà em vaig quedar sorpresa quan em varen punxar el ‘Breathlessly‘. La cançó em va arribar immediatament al cor; en aquell moment vaig saber que començava el meu retorn a la Pre.

ClaudiaFanielloMALTAEb.- Després de diverses participacions al Malta Song for Contest, va acabar fent una pausa de tres anys. Per què?; necessitava un cert descans del certamen o simplement no havia trobat una cançó adecuada?

CF.- Vaig fer una parada per centrar-me i madurar tant artística com personalment.

Eb.- Què ens pot avançar de la seva posada en escena a Kiev?

CF.- Que serà simple, emocional i autèntica.

Eb.- Para atenció a les apostes professionals i a les opinions dels eurofans als fòrums?

CF.- Respecto que tothom té el dret a expressar la seva opinió. Però en una fase tan delicada de la meva preparació, prefereixo centrar-me en la meva posada en escena, que encara no he desvetllat.

Eb.- Quins consells li ha donat el seu germà Fabrizio de cara al Festival?

CF.- Que gaudeixi de l’aventura i que valori l’experiència.

Eb.- Ha escoltat les altres cançons de Kiev’17? Té alguna favorita?

CF.- N’he escoltat unes quantes, però em costaria molt triar-ne una de favorita.

(Foto de capçalera: LovingMalta)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »