Esteban Espinosa: “La d’Itàlia és una cançó que destaca; molt fresca i que enganxa a la primera!”

Itàlia no és només la gran favorita dels apostants. Sortirà guanyadora de Kiev, segons Esteban Espinosa, president d’Ogae Andorra. L’Eurobloc ha volgut conèixer la seva opinió sobre el Festival que en tan sols vuit dies tindrà successor de Jamala. Espinosa ja és a Kiev des del passat dijous.

Eurobloc.- En general, com valora el nivell musical d’enguany, a Kiev?
Esteban Espinosa.- Personalment m’agrada bastant el Festival d’enguany. És veritat que potser falten cançons de les típiques festivaleres, però considero que hi ha un bon nivell i diferents estils musicals.
crooEb.- Quines són les seves favorites? 
EE.- Les meves favorites són Azerbaidjan, Letònia, França, Itàlia, Finlàndia, Suïssa, Regne Unit, República Txeca, Noruega, Islàndia i Malta entre d’altres.
Eb.- I… quines són les cançons que menys li agraden?
EE.- Croàcia i San Marino les detesto! no puc sentir-les més de tres segons. Croàcia per mi és una de les pitjors cançons de tota la història del Festival. A Bielorúsia, Armènia, Estònia i Hongria tampoc els acabo de trobar el què tot i que aquestes dues últimes estan agradant molt.
Eb.- Creu que guanyarà Itàlia? Quin paper pot fer Portugal?
EE.- Crec que Itàlia guanyarà. És la gran favorita i amb molts motius. És una cançó diferent que destaca, molt fresca i que enganxa a la primera. Portugal en canvi no acaba d’agradar-me. Als festivals del 50, o principis del 60 podria haver guanyat sense problemes… però pel meu gust… doncs això!; massa clàssica i rància.
ManeelEb.- Què en pensa de la cançó d’Espanya? Quedarà tan malament com indiquen les apostes?
EE.- Personalment m’agrada Espanya. Crec que és la millor opció que hi havia a la Preselecció, i que quedarà molt millor del que els fans pensen i voten. Podria ser un top 15.
Eb.- Les apostes són de fiar?… Hi ha marge per a la sorpresa, o tindrem un any en què interessos polítics s’interposaran en els criteris estrictament musicals?
EE.- Últimament les apostes encerten bastant, sobretot en les primers posicions. Crec que aquest any no serà diferent, i Italià serà la gran guanyadora del Festival.
Eb.- Veient com estan anant les coses amb l’organització enguany, creu que Ucraïna serà capaç d’organitzar un bon Festival?
EE.- Des del meu punt de vista és una de les pitjors organitzacions que he viscut en els 15 anys que he anat a Eurovisió. Crec que al final tot sortirà bé, perquè l’UER hi és darrera del tema, però si fos per la televisió ucraniana seria tot un desastre. L’UER no hauria de deixar participar a països en guerra o en situació de crisi econòmica per evitar les situacions que hem viscut amb Kiev 2017.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »