Rússia confirma que anirà a Portugal’18 i que ja està buscant representant

Rússia estarà present al Festival d’Eurovisió 2018. Ha estat el polifacètic artista i productor rus Philip Kirkorov qui ho va confirmar el passat cap de setmana en el transcurs de la gala de lliurament dels premis de la cadena MUZ TV. Kirkorov va assegurar que ja s’està treballant en la candidatura de l’any que ve. Va ser ell mateix qui va proposar que Rússia deixés de participar en el certamen després de la polèmica creada pel cas Samoylova, quan les autoritats d’Ucraïna van prohibir l’entrada al país un cop van saber que havia accedit de manera ilegal a Crimea. Arran de la crisi entre Kiev i Moscou per aquest afer, Rússia va assegurar que Yulia Samoylova cantaria l’any que ve al Festival. Tot i això, aquest projecte hores d’ara no és definitiu, i dependria de les possibles sancions que Eurovisió apliqués al Channel 1, la cadena encarregada d’organitzar la candidatura eurovisiva de Rússia enguany.

Les sancions, que s’han de decidir en el transcurs de la reunió que ha de fer aquest mes de juny el Comitè de Referència del Festival, es prendrien pel fet que Rússia no va assistir a la trobada dels Caps de Delegació que es va fer just abans de Kiev’17. Aleshores, Moscou encara no havia renunciat a participar al Festival. Si Rússia és castigada, la sanció podria recaure sobre el Channel 1. Segons especula el web eurovisiu grec Oikotimes, la sanció podria fer perdre a Channel 1 el dret d’organitzar la candidadura russa de 2018 i, amb això, Samoylova ja no paticiparia en l’edició que organitzarà Portugal. L’artista té contracte amb aquesta emissora. Si Channel 1 quedés fora, el seu torn passaria a l’RTR; ambdues cadenes es fan càrrec alternativament de la candidatura russa al Festival. Sergey Lazarev, que després del Festival d’Estocolm va dir que voldria tornar al certamen, té contracte amb l’RTR, de manera que, sempre segons Oikotimes, el tercer classificat d’Estocolm’16 podria ser el representant rus el pròxim any.

La gala, que es va fer a l’Olimpiyskiy Arena de la capital russa, va premiar el ‘You are the only one‘ de Sergey Lazarev com la millor cançó de 2016. El tema ‘Chocolate‘ de les Serebro va ser votada com el millor tema fet a Rússia en una llengua estrangera. El darrer treball discogràfic d’Ani Lorak, titulat ‘Razve ti lyubil‘, va ser premiat com el millor album de l’any, mentre que Dima Bilan va aconseguir el guardó al millor videoclip per la gravació del seu tema ‘V tvoyey golove‘. Lazarev i Bilan van fer un duo, interpretant ‘Prosti menya‘, que immediatament va pujar al número 1 de la llista d’iTunes de Rússia.

(Foto: Oikotimes)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »