L’RTP visita els recintes de les 4 ciutats que aspiren a organitzar el Festival de 2018

Una delegació de l’RTP, la televisió pública portuguesa, ha visitat els recintes de les quatre ciutats que aspiren a organitzar el Festival d’Eurovisió 2018. Lisboa proposa el MEO Arena, el recinte cobert més gran de tot el país, ubicat en el parc on es va celebrar l’Exposició Universal de 1998.  l’RTP també ha visitat el recinte de l’Ecoparque de Santa Maria fa Feira, amb capacitat per a 11.000 espectadors, i la sala Multiusos de Gondomar, que en pot donar cabuda a 8000.

Braga espera organitzar el Festival al PEB-Parque de Exposições, creat al 1981 però en obres de rehabilitació des del passat mes d’abril. Els treballs, que suposen una inversió de 8 milions d’euros, passen per adaptar les instal·lacions a les noves exigències del moment; també cal solucionar problemes de climatització i d’insonorització. Les obres pretenen aconseguir que el recinte, un cop acabat, redueixi el consum d’energia. L’Ajuntament de la ciutat vol, a més, obrir l’espai a altres esdeveniments més enllà dels congressos i les fires, posant el complex a disposició d’activitats esportives i culturals. El nou auditori tindrà capacitat per a 15.000 persones. Les obres finalitzaran el pròxim mes de març. la renovació global del PEB coincideix amb el projecte de reactivació econòmica de la ciutat de Braga en què treballa actualment la Cambra Municipal presidida per Ricardo Rio. El programa passa per la construcció de nous hotels i el rellançament de la ciutat de cara als inversors i el turisme. De tota manera, l’alcalde de Braga ja ha precisat que el seu equip de govern necessita conèixer quines són les exigències d’Eurovisió per acabar de decidir si la ciutat manté o acaba retirant la seva candidatura.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »