Eurovisió sanciona Ucraïna amb 200.000€ de multa per l’afer Samoylova i salva, de moment, Rússia

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) podria sancionar la cadena pública de teleivisió d’Ucraïna (UA:PBC) amb una multa de 200.000€ per l’afer Samoylova. Així ho ha explicat el director general de l’emissora, Zurab Alasania, un cop l’UER s’ha mostrat públicament favorable a multar la televisió organitzadora del Festival de 2017, tot i que sense precisar, encara, la quantitat total de la penalització. Segons l’UER, la multa s’aplicaria pels endarreriments que va acumular l’organització del Festival i per la suposada manca de cooperació de l’UA:PBC per fer que Yulia Samoylova participés, finalment, en el Concurs celebrat el passat mes de maig. “Com a resultat d’això, l’atenció es va desviar de la competició i va posar en perill la reputació de la marca ‘Festival d’Eurovisió’“, assegura l’UER en un comunicat oficial. Segons Alasania, l’UER, amb aquesta decisió, el que està fent és posicionar-se al costat de Rússia, que hores d’ara encara no ha estat ni tan sols amenaçada amb sancions, tot i que Channel One, la cadena responsable enguany del projecte rus per a Eurovisió 2017, no va assistir a la reunió dels Caps de Delegació prèvia al Festival i tampoc no va retransmetre cap de les tres gales del Concurs. Alasania ha assegurat que l’UA:PBC recorrerà la decisió de l’UER un cop s’oficialitzi, i recorda que la xarxa internacional encara no ha abonat el que li correpon a l’UA:PBC per les diferents esponsoritzacions del Festival. El directiu ucraïnès, malgrat tot, ha assegurat que és preferible una sanció econòmica que no pas una prohibició a participar en el Festival. La cadena també ha emès un comunicat de resposta en què assegura que, com a empresa pública “s’adhereix a la Legislació d’Ucraïna, compleix les decisions de les autoritats i no considera possible violar les lleis de L’Estat sota cap concepte. Eurovisió, així com qualsevol altre concurs internacional, no pot ser una excepció ni l’excusa per violar les lleis dels països que hi prenen part“. La cadena afegeix que “l’Ens no és pas una autoritat que controli les fronteres“; “les normes sobre els controls fronterers i les sancions que se’n deriven no són pas responsabilitat de la companyia pública de ràdio i televisió d’Ucraïna“, sentencia.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »