Israel podrà participar al Festival d’Eurovisió 2018

Israel participarà, si ho demana, al Festival d’Eurovisió 2018. La nova cadena pública de televisió del país, l’IPBC, i la xarxa Eurovisió han arribat recentment a un principi d’acord de col·laboració que consisteix a autoritzar Israel a retransmetre el pròxim Mundial de futbol i a participar al Festival d’Eurovisió, al Junior Song Contest (JESC) i al Young Dancers Contest. L’IPBC, tot i això, encara no ha estat oficialment admesa com a membre de la Unió Europea de Radiodifusió; la decisió al respecte es prendrà el pròxim mes de desembre, però el JESC i el festival de dansa tindran lloc abans d’aquesta data. La sol·licitud per participar al Festival de l’any que ve, que se celebrarà a Portugal, també s’ha de tramitar abans de final d’any. L’antiga cadena pública de televisió d’Israel, l’IBA, es va dissoldre tot just després del Festival d’Eurovisió celebrat el passat mes de maig a Kiev. La mesura era resultat d’un procés de reestructuració del servei de radiodifusió d’aquell país, que consisteix a crear diferents canals temàtics de televisió. El canal que hauria de retransmetre el Festival d’Eurovisió, a priori, no havia de tenir cap mena de servei informatiu, sinó espais d’entreteniment. Això contravé les directrius d’Eurovisió, que exigeix a les cadenes que en són membres que la seva programació sigui generalista i que, per tant, contingui tant programes d’entreteniment i emissió de notícies. Finalment, el nou canal temàtic ha inclòs un servei informatiu, amb la qual cosa ja estaria complint els requisits de la Unió Europea de Radiodifusió per ser acceptada com a membre de ple dret.

(Foto: El País)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »