Presentats els 15 temes que lluitaran per representar Andorra a l’Ogae Song Contest

Ogae Andorra ha presentat avui els 15 temes que lluitaran per representar el club a la pròxima edició de l’Ogae Song Contest. Les cançons, d’un total de 14 artistes, les han triades els socis de l’entitat, que varen tenir fins al passat divendres per proposar les seves favorites. Ara, les votacions per triar la candidata oficial s’allargaran fins a final de mes. Enguany, el certamen l’organitza Ogae Espanya després de la victòria aconseguida pel català Álvaro Soler amb ‘Sofía‘. Les cançons candidates són les següents.

Equilibri‘, de Blaumut

BLAUMUT

És un dels grups més populars de l’escena musical catalana del moment, tot i que varen publicar el seu primer treball discogràfic al 2012. L'”Equilibri” amb què concursen en aquesta Pre d’Ogae Andorra és la pista número 4 del seu darrer album; el tercer de la seva carrera i que du precisament el mateix títol que la cançó. Blaumut l’integren Xavi de la Iglesia, que n’és la veu principal, Vassil Lambrinov (violí), Oriol Amat (violoncel), Manuel Krapovickas (baix) i Manel Pedrós (bateria) Tenen concerts agendats fins al pròxim mes de novembre. Fins aleshores, prendran part, entre d’altres, al prestigiós Festival Cap Roig, que es farà a Calella de Palafrugell el pròxim 28 de juliol.

Vida‘, d’Smoking Souls

smoking souls

El tema ‘Vida’ s’inclou en el tercer treball discogràfic del quartet alacantí Smoking Souls. La banda es va formar a Pego al 2010. No va ser fins al 2013 que va publicar el seu primer album, un treball autoeditat que titolaren ‘L’espenta‘. Un parell d’anys més tard editaren el ‘Nòmades‘ amb la col·laboració del productor Mark Dasousa, que igualment ha participat en aquest darrer CD, el ‘Cendra i Or‘. Tenen un estiu carregat de concerts; se’ls espera en diversos punts dels Països Catalans, com ara a les festes majors d’Eivissa, de Banyoles, la Bisbal d’Empordà, Manresa, i el barri barceloní de Sants.

Conec un lloc‘, del grup Sommeliers

SOMMELIERS

Sommeliers és un quintet format per Rocío Seligrat (veu), Violeta Paulina Sánchez (violí), Patricia Romero (piano), Teresa Noguerón (clarinet) i Laia Reverté (violoncel) El tema escollit és la dotzena pista del primer treball discogràfic de la banda, titulat ‘Quinze d’abril‘. Està dedicat a l’illa de Menorca, que és on va néixer la pianista del grup. Precisament el pròxim dia 23 de juliol, Sommeliers farà un concert a Es Migjorn Gran. El grup va provar sort amb una coneguda marca de cerveses perquè li acceptessin el tema com a banda sonora del seu spot televisiu d’aquest estiu, però el protagonisme d’un conegut actor de la sèrie ‘Joc de Trons‘ els hi va barrar el pas. Sommeliers combina el ritme jazz amb la música clàssica i algunes pinzellades pop.

Deixem-ho tot‘, de Bipolar

BIPOLAR

Deixem-ho tot‘ s’ha inclòs en el disc de debut de Bipolar, una banda que formen Albert Cornellà (veu), Guillem Esteva (bateria), Adrià ‘Tete’ Bernabé i Víctor Moirón (guitarra) i Arnau Orriols (baix i segona veu) El tema és la primera pista del disc, titulat ‘Fènix‘ i publicat per Música Global l’any passat. En la producció del treball hi han participat, entre d’altres, el sabadellenc Taxqui Ten, coautor del ‘Europe’s living a celebration‘ de Rosa López. Bipolar va ser una de les 15 bandes finalistes de la passada edició del Canet Rock. El passat mes de gener, a Reus, varen començar la seva gira de presentació del disc. Des d’aleshores ja han actuat a Barcelona, Sabadell, Lleida, Girona, Olot, Tarragona i Manresa.

Avui l’únic que vull‘, Pau Vallvé

PAU VALLVÉ

La cançó escollida forma part del quinzè treball discogràfic de l’artista, l'”Abisme, cavall, hivern, primavera i tornar”, que tot just enguany està presentant arreu del país en una gira de concerts. Pau Vallvé va començar a estudiar música als sis anys i a tocar en un grup, als 10. El seu primer treball discogràfic, fet a casa, el va enregistrar als 15 anys. Poc després, començava a fer diferents feines per poder-se pagar els instruments i els locals d’assaig. Es considera cantautor des dels 18 anys; amb el seu anterior disc, ‘Pels dies bons‘, va fer un total de 90 concerts arreu de Catalunya, per Espanya i diversos punts d’Europa. La seva trajectòria també inclou la creació del seu propi segell discogràfic (Amniòtic Records), la composició de la banda sonora de pel·lícules i campanyes publicitàries.

Sabotatge‘, de Manel

MANEL

No necessiten gaire presentació; els Manel són un dels grups més populars de la música en català del moment. El grup el formen Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallbé. Tots ells varen estudiar a l’escola Costa i Llobera de Barcelona, però no es varen conèixer en el centre, sinó a través de familiars i amics que també n’havien estat alumnes. Varen debutar al 2008 amb ‘Els millors professors europeus‘; un any abans, van ser finalistes al concurs de maquetes Sona9, on aconseguiren el Premi Joventut. Els diners els varen invertir per enregistrar el seu primer treball. El ‘Sabotatge‘ és la pista número 9 del seu darrer disc, titulat ‘Jo competeixo‘, que presenten arreu de Catalunya al llarg. Tenen programats concerts fins al pròxim mes d’octubre, en què se’ls espera a Saragossa amb motiu de les festes del Pilar.

Tan lluny de tu‘; Gertrudis & Chambao

GERTRUDIS

És la primera incursió de Chambao en la llengua catalana. De fet, el flamenc-electrònic de la banda de Màlaga és música de referència per al trio de la Garriga. Gertrudis, format per Xavi Ciurans, Xavi Freire i Edu Acedo, va composar el ‘Tan lluny de tu‘ pensant en la veu de María del Mar Rodríguez, solista del grup andalús. El tema el varen escriure inspirant-se en el ‘Mujer que no tendré‘ que el canari Pedro Guerra va publicar al 1995. La peça l’han inclosa en el darrer disc dels catalans, l'”Ara volo alt“, publicat l’any passat. Gertrudis té programats concerts fins al pròxim mes de setembre, el primer d’ells, diumenge vinent a Sant Miquel de Balenyà.

Avui ets tu‘, de Julia Cutler

JULIA CUTLER

És el primer senzill de l’artista, nascuda a Girona ara fa 23 anys però de família nord-americana. Editat per RGB Suports, l'”Avui ets tu” és a la venda a les plataformes digitals des del passat 9 de juny. Cutler va cantar amb la seva pròpia banda quan tenia tan sols 12 anys; als 18 va començar a fer covers de Rihanna i Miley Cyrus, entre d’altres, i després els penjava a les xarxes socials. Però va ser la interpretació d’una nadala en català la que li va obrir les portes del mercat, amb una trucada del productor Marc Martín, amb qui ha composat i treballat aquest primer senzill de la seva carrera.

Una lluna a l’aigua‘, de Txarango

TXARANGO

Són, també, un dels grups amb més projecció del panorama musical català del moment. Txarango va néixer l’hivern de 2010 i s’ha consolidat ràpidament en l’estrellat musical del país, aconseguint nombrosos guardons, com ara els Enderrock de 2012 que els consideraven el millor grup revelació del moment (premis concedits pel públic i per la crítica), el millor disc de l’any i el millor directe. Han col·laborat amb diversos projectes solidaris, com ara el disc de la Marató de TV3, i han actuat en nombrosos escenaris catalans, espanyols i internacionals; al 2013, per exemple, triomfaren al Palau de la Música Catalana de Barcelona; enguany ja han cantat als Països Baixos, el Regne Unit, Alemanya i França. Abans de finalitzar el mes, els esperen a Andorra i Bèlgica i a l’agost, a Suïssa i Turquia. El tema seleccionat, l'”Una lluna a l’aigua” s’ha inclòs en el seu tercer treball discogràfic, titulat ‘El cor de la terra‘, publicat aquest any 2017.

Encara tenim temps, de Joan Rovira

JOAN ROVIRA

Joan Rovira, de 35 anys, va començar com a música de carrer. Va debutar al mercat discogràfic l’any 2015, amb un primer treball titulat ‘Peix sense espina‘. Enguany ha publicat l'”Encara tenim temps“, en què s’inclou la peça del mateix títol amb què intentarà representar Andorra a l’Ogae Song Contest. Actualment, es troba immers en la gira de presentació del disc, que va arrencar a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa i que el durà per diferents escenaris del país al llarg de l’estiu. Rovira, nascut a Camarles, va aconseguir el premi Enderrock del públic al millor artista revelació de 2016. El seu clip a Youtube amb el tema ‘Lo meu riu‘, dedicat a l’Ebre, acumula ja més de 130.000 visualitzacions.

Ets meva‘, de Roger Argemí

ROGER

El tema ‘Ets meva‘ és la pista número 4 d'”Un nou sentit“, primer treball discogràfic d’aquest jove igualadí de 17 anys, editat al 2016. Roger Argemí va començar a donar-se a conèixer fent covers de diversos temes i penjant-los a Youtube. No només canta; és l’autor de totes i cadascuna de les cançons del seu album, amb influències que van des de l’indie, el pop i l’R&B. Va debutar als escenaris l’estiu de l’any passat a Castellví de Rosanes. I enguany ja té programats concerts fins al pròxim mes d’agost. En tot aquest temps, ha actuat en diferents escenaris del país, com ara La Sala de la seva ciutat natal, la Sala Apolo de Barcelona i fins i tot a Andorra, país que intentarà representar a l’Ogae Song Contest.

Ventiladors‘ i ‘Impresentables‘, de Zoo

ZOO

Són valencians; de Gandia, i competeixen en aquesta pre amb un parell de temes, ‘Ventiladors‘ i ‘Impresentables‘. Cançó reivindicativa en valencià. La banda, creada al 2014, la integren Antonio Sánchez ‘Pancho’, l’Arnau Giménez, Marcos Úbeda, Héctor Galán i Natxo Ciscar. Tot va començar aquell estiu, quan en ‘Pancho’ va voler enregistrar uns temes que havia escrit ell mateix. El tema ‘Estiu‘ va tenir força èxit, així que una cosa va dur l’altra i va sorgir la idea d’enregistrar un disc. Junt al productor musical Mark Dasousa, el projecte va agafant empenta i neix la banda, que publicaria a finals d’aquell 2014 el seu primer treball, que titularen ‘Tempestes vénen del Sud‘. L’any següent feien 65 concerts, recorrent principalment la geografia dels Països Catalans. Enguany han llançat ‘Raval‘, el seu segon disc, amb 10 pistes, que estan presentant en diferents escenaris del país. Se’ls espera, per exemple, a les Santes de Mataró i, a l’agost, al Festigal Sziget de Budapest.

Atlantis‘, de Joan Miquel Oliver

OLIVER

Guitarrista i compositor del mític grup Antònia Font, dissolt l’any 2013, Joan Miquel Oliver ha reprès la seva carrera en solidari, que ja havia emprès anys enrere amb l’edició d’un primer disc, al 2002, amb el nom artístic de Drogueria Esperanza. Tot just enguany, acaba de treure amb Sony Music l'”Atlantis“, en què s’ha inclòs el tema del mateix títol que opta a representar Andorra a l’Ogae Song Contest. L’album, que inclou 12 temes a ritme d’electropop és la segona part d’una trilogia que l’artista va iniciar ara fa un parell d’any amb ‘Pegasus‘. Oliver participarà el pròxim dia 5 d’agost en la 46ª edició del Festival de Música de Cadaqués, amb un concert que farà a la Sala l’Amistat a partir de les 22h.

Junts‘, de Jordi Ninus

Ninus

És el tercer any consecutiu que Jordi Ninus concursa en la Pre andorrana de l’Ogae Song Contest. Aquest cop ho fa amb ‘Junts‘, un tema amb què ja ho va intentar l’any passat. Les normes del Concurs permeten participar-hi temes publicats, com a molt d’hora, al gener de l’any anterior. ‘Junts‘ és la pista número del darrer disc de l’artista, titulat ‘París‘, publicat al març de 2016 amb Música Global. La cançó, que va quedar segona en la votació d’Ogae Andorra de 2016, tracta sobre la dificultat de la vida en parella. El pròxim concert de Ninus serà a Castellolí el 29 de juliol; també se l’espera Zuric i a Cardedeu, localitat del Vallès Oriental on resideix i on actuarà juntament amb Miquel Abras en dates encara per determinar.

Podeu escoltar tots els temes candidats en aquesta llista creada per Ogae Andorra a Spotify:

https://open.spotify.com/embed/user/killpaff/playlist/6IXopRoxJfY74koSPIxfSB

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »