Eurovisió dóna la raó a Ucraïna amb la modificació de les noves normes del Festival

Tot i que Ucraïna ha estat l’únic país sancionat pel cas Yulia Samoylova, els canvis aprovats el passat mes de juny pel Grup de Referència del Festival, reunit a Ginebra, donen també la raó al país organitzador de la darrera edició del certamen. Així, i segons s’ha pogut saber gràcies a una filtració de la televisió alemanya ARD, el Festival d’Eurovisió exigeix a cada país participant que, des d’ara, “cap artista seleccionat o cap membre de la delegació tingui cap mena d’antecedent que dongui peu a les autoritats nacionals de l’amfitrió a denegar-los l’accés al país organitzador, d’acord amb la seva llei en vigor“. En paral·lel, les noves normes del Festival exigeixen els països organitzadors que garanteixin que tots els artistes seleccionats poden participar en el certamen sense cap mena de restricció. D’altra banda, el Grup de Referència també ha aprovat una norma que permet Eurovisió rescindir el contracte amb qualsevol país organitzador i adjudicar el Festival a un altre país, després dels problemes que hi va haver a Ucraïna, on el comitè organitzador del Concurs va dimitir en bloc, endarrerint la fase de preparació del show.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »