Até já, Salvador!

No va poder acabar la cançó; de fet, amb prou penes la va començar, acompanyat de la seva germana Luísa, l’altra meitat de l’èxit aconseguit el passat mes de maig a Kiev, aconseguint aleshores la primera victòria de Portugal al Festival d’Eurovisió. Salvador Sobral es va acomiadar anit dels escenaris, de la música i dels seus fans per un temps encara indefinit. Segons explicava ahir mateix la cadena pública de televisió portuguesa RTP, l’artista serà ingressat la pròxima setmana en un centre hospitalari a l’espera, segons publica avui el Periódico de Catalunya, d’un transplantament de cor.

Tres mil persones varen omplir a vessar el recinte habilitat per acollir el concert, als jardins del Casino d’Estoril, en el marc de la tercera edició del Festival Internacional de Cultura de Cascais, a pocs quilòmetres de Lisboa. L’entrada era de franc; els tiquets es varen exhaurir en un tres i no-res. Entre els assistents, algunes presències “no desitjades“, en als periodistes del Correio da Manhnã. Sobral  no ho va ocultar en cap moment; tenia les emocions a flor de pell i va reconèixer que no li resultava fàcil “cantar amb un nus a la gola“. Quan va ser el torn de l'”Amar pelos dois” que va arrasar a Eurovisió, l’intèrpret va deixar que Luísa i el públic que completessin els versos del tema; ell caminava amunt i avall de l’escenari tapant-se la cara amb les mans. Poc abans d’acabar la música, que òbviament s’interpretava en directe, Salvador es va fondre en una abraçada amb la seva germana mentre el públic els aclamava.

El guanyador d’Eurovisió, però, no va oblidar mai el bon humor: en començar el concert, i tot just abans d’aparèixer a l’escenari, els espectadors el varen escoltar dir, per la megafonia del recinte, que malauradament no els podia acompanyar aquell vespre… Poc després, saltava a l’escenari aclarint: “és broma!“. Es varen repartir globus blancs amb forma de cor entre el públic; Sobral va tornar a fer broma amb la seva malaltia dient que alguns d’aquells cors potser li servirien. L’artista es va arribar a disculpar per no haver reaccionat bé, de vegades, davant la fama sobtada aconseguida arran d’Eurovisió. En declaracions a l’RTP, poc abans del concert d’ahir, Salvador Sobral va confessar que les primeres setmanes després de la seva victòria a Kiev van ser “complicadíssimes“, però que ara, finalment, havia aconseguit viure “molt més en pau amb tot el que ha passat” des d’aleshores.

Anit, Sobral va estar acompanyat també, dalt de l’escenari, de tres músics; el pianista Júlio Resende, amb qui ha treballat al llarg d’aquest estiu en el projecte musical de la banda Alexander Search, el bateria Bruno Pedroso i el contrabaix André Rosinha. Dues hores de música, rematades novament per les notes del ‘Hello goodbye‘ dels Beatles. Arran d’aquest abandonament temporal dels escenaris, Manel Navarro, rival de l’artista portuguès al Festival d’Eurovisió 2017, ha escrit a Sobral, a les xarxes socials, que “tornaràs amb més força que mai, com només aconsegueixen fer els més grans. I quan el cor se’t cansi, usa el meu! Tindràs el meu per als dos!“.

(Foto: Correio da Manhã)

Salvador Sobral cantou com “um nó na garganta constante” no “concerto do até já”

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »