Eleccions internes 4 – Preseleccions 0

Quatre artistes escollits de manera interna i encara cap triat pel públic en una preselecció. En els darrers dies, Azerbaidjan i els Països Baixos han anunciat els seus representants a Lisboa’18, que han designat ‘a dit’ les televisions d’aquests dos països. AISEL i Waylon s’han afegit a la finlandesa Saara Aalto i a la belga Laura Groeseneken, que ja havien estat escollides prèviament per concursar al Festival. Ara, si no hi ha cap anunci d’elecció interna pel mig, el pròxim representant de 2018 que s’espera conèixer és el d’Albània: el 23 de desembre se celebrarà el prestigiós Festivali i Këngës.

L’holandès Waylon ja va prendre part a l’edició de 2014 formant part, junt amb Ilse DeLange, del duo The Common Linnets, amb què varen aconseguir el segon lloc del certamen. La banda va publicar un disc, enregistrat als Estats Units, en què incloïa el tema ‘Calm after storm, amb què varen participar el Festival. La tria de Waylon la va anunciar recentment la cadena pública Avrotros. L’artista, de 37 anys, és conegut en l’àmbit de la música country, ha estat coach de l’edició holandesa del talent show The Voice.

Per la seva banda, l’azerí AISEL, de 28 anys, pertany a una família d’artistes i està graduada a l’Acadèmia de Música de Bakú. Ha participat en nombrosos concursos musicals, tant locals com internacionals; el primer d’ells, l’any 2005, el Baku International Jazz Festival, repetint experiència l’any posterior. L’artista, que tabé és arreglista i pianista, va publicar el seu primer single al 2014.

(Foto: Muzul.com)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »