Mor France Gall

France Gall2

France Gall, guanyadora del Festival d’Eurovisió de 1965, va morir ahir a París als 70 anys. L’artista estava ingressada en un hospital des del passat mes de gener. feia un parell d’any que lluitava contra una llarga malaltia. France Gall va donar a Luxemburg la que aleshores era la seva segona victòria en un Concurs, defensant el tema ‘Poupée de cir, poupée de son‘, escrita per Serge Gainsbourg. France Gall havia debutat en el món de la música un parell d’anys abans a instància del seu pare, Robert Gall, que era un reconegut compositor de temes i que havia escrit per a Charles Aznavour i Edith Piaf. No era el pare l’únic artista de la família; Isabelle Geneviève Marie Anne Gall era neta de Paul Berthier, fundador dels Petits Cantors de La Croix de Bois. Cécile Berthier, la seva mare, també era cantant. Després d’una audició al teatre dels Camps Elisis de París, France Gall va signar contracte amb Philips. Amb el seu primer single, titulat ‘Ne sois pas si bête‘ va vendre 200.000 còpies a França, però va ser amb el ser tercer senzill que va saltar directament al firmament artístic. El ‘Sacré Charlemagne‘ escrit pel seu propi pare i que a ella no li va agradar mai, France Gall va vendre més de dos milions de còpies. Al 65 va vèncer Eurovisió amb un tema que trencava el motllo de la típica balada eurovisiva de l’època. France Gall havia declarat en alguna ocasió que aquella havia estat una mala experiència, perquè l’escridassaven als assajos per haver dut un tema massa modern. Després de guanyar el Festival, va enregistrar diferents versions del tema guanyador; fins i tot en japonès.

(Foto: Paris Match)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »