Espanya triarà el seu representant a Lisboa el pròxim dilluns 29 de gener

Espanya triarà el seu representant a Lisboa el pròxim dilluns 29 de gener. La gala d’Operación Triunfo d’aquell dia servirà exclusivament per escollir l’artista que agafarà el relleu de Manel Navarro en el popular concurs europeu de la cançó. Tal com s’havia anunciat anteriorment, en la gala participaran els 5 finalistes d’OT, a qui s’assignaran els diferents temes que TVE ha seleccionat per intentar representar Espanya al Festival. Els temes, així, es coneixeran dimarts 23, a l’endemà de la gala en què haurà quedat eliminat el sisè finalista del programa. Els concursants tindran set dies clavats per preparar la cançó amb què lluitaran per aconseguir el bitllet a Lisboa. Segons TVE, els autors de les cançons ajudaran els concursants a preparar els temes de cara a la gran Final del dia 29, en què el públic triarà el representant espanyol. Aquest cop, així, no hi haurà jurat. De moment encara no s’han anunciat ni els títols de les cançons ni els seus autors.

Hores d’ara encara queden ‘vius’ en el concurs set participants; els canaris Agoney i Ana Guerra, la navarresa Amaia, els gallecs Míriam i Roi, i els catalans Aitana i Alfred. Avui, Amaia és número 1 en descàrregues a l’iTunes amb la seva interpretació del tema ‘Soñar contigo‘. La gala del passat dilluns va tornar a ser el programa més vist del dia, amb una quota de pantalla del 19,5% i 2,6 milions de telespectadors de mitjana. Tot i això, hi va haver un pic de 2,9 milions. El programa va superar, així, la primera gala de 2018, que havia aconseguit el 18,3% de quota. Segons Tinet Rubira, director del programa, actualment hi ha una llista d’espera de més de 35.000 persones que volen assistir, com a públic, a alguna de les gales del programa. L’èxit de la fórmula va fer decidir TVE a l’hora d’escollir-la com a via per escollir el representant espanyol a Eurovisió. Segons l’Ens públic, OT és “la millor mostra de nous artistes” que hi ha al país. TVE valora, a més, que OT hagi generat un vincle emocional entre el públic i els participants en el programa, cosa que pot garantir una bona audiència en la gran Final del dia 29 i el 12 maig, data del Festival d’Eurovisió.

(Foto: RTVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »