El duo Madame Messieur representarà França a Lisboa amb una crítica a la política europea envers els refugiats

1-2FRANÇA

Madame Messieur, ‘Mercy

Autors: Emilie Satt & Jean-Karl Lucas

Pop electrònic per a França a Lisboa! El duo Madame Messieur va guanyar anit la Final francesa, Destination Eurovision, i va aconseguir el tiquet per a Lisboa, on defensarà el tema ‘Mercy‘, interpretat íntegrament en francès. La peça és una dura crítica la política europea envers els refugiats de guerra; explica la història real d’un nadó nigerià acabat de néixer en al vaixell L’Aquarius, de l’ONE SOS Méditerranée, enmig del mar, en ple èxode de la seva família: “Vàrem abandonar casa nostra a causa de la guerra; tenia una causa, no hi havia res a perdre; bé, sí; la vida! (…) i allà, al davant nostre hi teníem l’enemic; una immensitat blava, potser infinita, però ja en sabíem el preu…“. Després d’aconseguir la victòria anit, superant en el televot a Lisandro Cuxi, vencedor de The Voice França, els artistes varen explicar en roda de premsa que “Eurovisió és per nosaltres l’escenari perfecte per transmetre aquesta història al més gran nombre possible de persones“. Els artistes, però, van voler deixar clar que ‘Mercy‘ no és pas un tema polític.

En la gala final d’ahir al vespre, Lisandro Cuix liderava les votacions amb 90 punts un cop emesos els vots del Jurat internacional. Madame Messieur, aleshores, anava tercer amb 68 punts. El televot va desequlibrar la bàscula; Madame Messieur va arrasar, aconseguint 118 punts, que afegits als anteriors deixaven el duo en primer lloc (186), pel davant de Lisandro Cuix, que havia participat amb el tema ‘Eva‘ (162) i Malo, que defensava ‘Ciao‘ (117) El duo Madame Messieur, format l’any 2012, l’integren Emilie Satt, de 29 anys, i Jean-Karl Lucas, de 35. Tenen ja a punt el seu primer album, titulat ‘Vu d’ici‘.

(Foto: Eurovision Planet)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »