Espanya votarà en la primera semifinal; Ucraïna i Rússia cantaran en la segona

Espanya votarà a la primera semifinal del Festival d’Eurovisió, junt a Portugal i el Regne Unit. Per la seva banda, França, Itàlia i Alemanya ho faran en la segona, que es farà dijous 10 de maig. Així ha quedat determinat en el sorteig amb què han quedat definides les dues semis de Lisboa’18, en un acte celebrat aquest migdia a la Sala Noble de l’Ajuntament de Lisboa en què s’ha aprofitat per fer el traspàs de la bandera del Festival; l’alcalde de Kiev, Vitaly Klitschko l’ha cedida oficialment a Fernando Medina, batlle de la capital portuguesa. En la cerimònia d’avui, únicament s’ha decidit en quina semi hauran de cantar tots els països participants en el certame i en quina meitat de cadascuna de les gales. L’ordre definitiu en què hauran d’intervenir el decidiran els organitzadors del show un cop s’hagin escollit totes les cançons a concurs, de manera que es combinin estils i ritmes per dotar de major ritme cada cita.

Així, en la primera meitat del Festival, actuaran Bielorússia, Bulgària, Lituània, Albània, República Txeca, Bèlgica, Islàndia, Azerbaidjan, Israel i Estònia. En la segona meitat d’aquesta semi cantaran Suïssa, Finlàndia, Àustria, Irlanda, Armènia, Xipre, Croàcia, Grècia i Macedònia. Pel que fa a la semifinal de dijous 10, en la primera meitat hi haurà Rússia, Sèrbia, Dinamarca, Romania, Austràlia, Noruega, Moldàvia, San Marino i Holanda. En la segona meitat hi trobarem a Montenegro, Suècia, Hongria, Malta, Letònia, Geòrgia, Polònia, Eslovènia i Ucraïna. D’aquesta manera, destaca la presència d’Estònia i Finlàndia, per una banda, i de Xipre i Grècia, juntes en la primera semi. Igualment compartiran gala Azerbaidjan i Armènia. Rússia i Ucraïna es veuran les cares en la segona. També coincidiran en aquesta semi tres països escandinaus; Dinamarca, Noruega i Suècia. La cerimònia d’avui l’han presentada Filomena Cautela i Sílvia Alberto, dues de les amfitriones de Lisboa’18.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »