Ermal Meta i Fabrizio Moro guanyen Sanremo i accepten representar Itàlia a Lisboa

1-3ITÀLIA

Ermal Meta & Fabrizio Moro, ‘Non avete fatto niente

Autors: Ermal Meta, Fabrizio Moro & Andrea Febo

Eren els favorits de la 68ª edició de Sanremo; els pronòstics no varen fallar i a la fi es proclamaren vencedors del prestigiós certamen, on defensaven el tema ‘Non mi avete fatto niente‘. Tot just després, i en roda de premsa, els artistes varen anunciar que acceptaven el repte de representar Itàlia al Festival d’Eurovisió. Meta, de 37 anys, i Moro, de 42, es varen imposar en una gala on el públic decidia el vencedor amb el 50% del vot; l’altra meitat se la repartiren un jurat format per periodistes musicals (30%) i un altre en què hi havia representants de la indústria musical (20%) Vint propostes formaven el cartell de la gala d’ahir a la nit, celebrada al Teatre Ariston de Sanremo; tan sols tres passaren a la Superfinal, on Meta i Moro van competir amb Annalisa i Lo Stato Sociale. ‘Non avete fatto niente‘ és una punyent crítica al món actual, colpit pels atemptats terroristes. De fet, Meta i Moro, junt a Andrea Febo, van escriure el tema després de l’atemptat contra el Manchester Arena de maig de 2017. En la lletra, Meta i Moro denuncien, per exemple, l’atac a Niça, amb tot de “gent a l’asfalt i sang al clavegueram“. Just a la segona estrofa, també s’esmenta l’atac terrorista de Barcelona del passat mes d’agost, amb la frase ‘el sol, a les Rambles, no és el mateix“. La lletra conclou “l’enorme cos que anomenem Terra, ferit als seus òrgans, des d’Àsia fins a Anglaterra“; “tot va més enllà de les vostres guerres inútils“. És, junt a França, el segon tema protesta d’aquest Festivalñ d’Eurovisió. D’origen albanès, Ermal Meta va començar com a compositor abans de llançar la seva carrera com a solista al 2016. Des d’aleshores ha publicat tres discos; el darrer, enguany, titulat ‘Non abbiamo armi‘. Ha escrit per a Francesca Michielin, Marco Mengoni i Emma Marrone. Moro, per la seva banda, va debutar al 2000; des d’aleshores ja ha publicat 18 discos. Va saltar a la fama al 2007 en guanyar la categoria de Nous Talents al Festival de Sanremo, amb el tema ‘Pensa‘. També ha escrit per a diversos artistes, com ara Stadio.

(Foto: Corriere TV)

https://www.youtube.com/watch?v=9vSDfRMrJU4

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »