L’èpica vikinga i pacifista de Rasmussen representarà Dinamarca a Lisboa

Denmark Flag WavingDINAMARCA

Rasmussen, ‘Higher ground

Autors: Niclas Arn & Karl Euren

Rasmussen i el seu tema ‘Higher ground‘ es varen imposar anit al Dansk Melodi Grand Prix, celebrat a Aalborg, i representaran Dinamarca al Festival d’Eurovisió 2018. L’artista va superar els altres nou rivals de la vetllada amb un número fosc i farcit d’èpica, on la principal ambientació la varen fer dues veles de vaixell viking voleiant dalt de l’escenari. La peça tracta precisament de les expedicions vikingues, en què “els homes varen marxar per sempre més embarcant i salpant“, però no deixa de ser una defensa de la pau, en demanar, amb l’ús de la metàfora: “congela la fletxa en l’aire, deixa la teva petjada i deixa (la fletxa) penjada per sempre més; sigues el primer en fer mitja volta i salta cap a una terra més amunt“. La televisió danesa havia demanat els aspirants a representar el pañis a Lisboa que les seves propostes cuidessin força la posada en escena; cap al final de la seva actuació, Rasmussen sembla estar cantant enmig d’una tempesta. L’intèrpret va aconseguir el 50% dels vots en la Superfinal de la gala, on també el varen acompanyar Anna Ritsmar amb ‘Starlight‘ (segona amb el 31%) i Albin Fredy amb ‘Music for the road‘ (tercer, amb el 19%) Jonas Flodager Rasmussen, de 32 anys, és membre de la banda Hair Metal Heroes, amb què ha recorregut tot Dinamarca. També es professor a l’Escola d’Arts Escèniques de Viborg.

(Foto: CelebMix)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »