La fusió del pop i el so tradicional balcànic de Sanja Ilić representaran Sèrbia a Lisboa

SÈRBIA

Sanja Ilić & Balkanika, ‘Nova deca

Música: Aleksandar Sanja Ilić, Tanja Ilić

Lletra: Danica Krstajić

Sanja Ilić & Balkanika van guanyar anit al Sava Center de Belgrad el Beovizija 2018 i representaran Sèrbia a Lisboa amb el tema ‘Nova deca‘. Es tracta d’una peça que barreja el so pop amb el folk balcànic i que va ser interpretada íntegrament en serbi, tot i que encara no se sap si per a Eurovisió en faran alguna versió que inclogui l’anglès. La banda, que toca diversos instruments tradicionals dels Balcans, va aconseguir els dotzes del Jurat d’experts i del televot i es va imposar a Saska Jankovic, que va acabar segona amb un doble deu, i a Dusan Svilar, tercer amb 15 punts. En total, en la gala d’ahir, varen prendre part 17 candidatures. Va ser la primera Pre de Sèrbia en nou anys. Sanja Ilić, de 66 anys, és el líder de la banda Balkanika, creada per ell al 1998. Actualment la integren 11 músics. Hauran de fer una tria per decidir que actua a Lisboa, ja que les normes d’Eurovisió només permeten sis persones dalt de l’escenari del Festival. La banda ha recorregut el món amb la seva música; ha actuat, per exemple, a l’Expo de Milan de 2015, i la seva peça ‘New wings of Europe‘ sona als avions d’Air Serbia en cada aterratge. Sanja Ilić també és autor de la cançó ‘Halo, halo‘ d’Aska, que va representar Iugoslàvia al Festival de 1982. També ha escrit l’himne de l’Estrella Roja de Belgrad.

(Foto: Zlatibor)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »