Copenhaguen viurà Eurovisió programant una gran festa al carrer

Actuacions musicals, una fira gastronòmica, paradetes de diverses ciutats daneses i també de Malmö, activitats per a la canalla i pantalles gegants per seguir en directe els 3 shows. Són algunes de les propostes de Copenhaguen per poder viure Eurovisió 2014 encara que no es tinguin entrades per a les gales ni acreditació com a fan. La festa començarà el proper diumenge 4 de maig i es perllongarà fins al moment que el guanyador o la guanyadora interpretin el seu tema per segon cop a la nit de dissabte sobre l’escenari del B&W Hallerne.
L’Ajuntament de la capital danesa muntarà una fira al carrer al llarg d’Stroget, la principal artèria comercial de Copenhaguen; des del seu tram inicial, a la plaça de l’Ajuntament, fins a Kongens Nytorv, a tocar del pintoresc port de Nyhavn. Serà la Fan Mile, la Milla dels Fans, nucli central del que s’ha donat a conèixer com a Eurovision Village, obert a tothom. A les places de Gammeltorv i Nytorv, enmig d’Stroget, es muntaran pantalles gegants per poder seguir en directe les semifinals i la final de dissabte. La gran gala del dia 10, a més, també es podrà seguir a la plaça de l’Ajuntament, on es muntarà una altra pantalla gegant només per a aquell dia.
Els fans podran veure la gran final a la Radhuspladsen, on s’hi instal·laran pantalles gegants
A les places, a més, també hi haurà escenaris on l’Ajuntament espera comptar amb la presència de tots els cantants que participen en el Festival. De moment, però, encara no s’ha fet públic el programa d’actuacions. Entre les paradetes que es podran visitar hi haurà les que muntaran diverses ciutats daneses per promocionar-se turísticament. Junt a elles, també muntaran paradeta les ciutats d’Hamburg, Malmö i Pekín. Segons l’Ajuntament de Copenhaguen, Sydney havia mostrat interès en ser-hi present, però encara no hi ha confirmat la seva participació. La Fan Mile també serà escenari d’un festival gastronòmic al llarg de tota la setmana eurovisiva.
 
No s’ha descuidat la canalla, de tot aquest programa. L’Ajuntament potenciarà la vessant familiar d’Eurovisió, estimulant que els nens i les nenes s’hi apropin i participin de les diferents activitats que hi ha programades a l’Eurovision Village, des de tallers per fabricar instruments musicals fins a un festival de cançons on hi han pres part escoles daneses i sueques. La idea central del concurs ha estat estimular la part creativa de la canalla i demanar-los que els temes de les seves cançons estiguessin relacionats amb la manera com farien que Europa fos un lloc més ecològic i sostenible.
La ciutat també celebrarà Eurovisió programant casaments per a parelles de qualsevol part del món. Les bodes es faran durant 2 dies. Dimecres 7 de maig es celebraran a la seu de l’Òpera. Les cerimònies comptaran amb una banda sonora de luxe: la banda maltesa Firelight. Dos dies després, quan ja hagi quedat definida la gran final de dissabte, hi haurà la segona tanda de casaments coincidint amb el 25è aniversari de la legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe a Dinamarca, primer país del món a fer-ho. Els no danesos que ho vulguin aprofitar hauran d’inscriure’s al web oficial de l’Ajuntament de Copenhague i, a més d’aportar la documentació necessària, hauran de pagar el mòdic preu de 67€. Dissabte 10 hi ha programats 6 creuers pel canal per als acabats de casar junt a 30 dels seus convidats.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »