El ‘Toy’ de Netta Barzilai deixa Israel com a gran favorita de Lisboa’18

1-7ISRAEL

Netta Barzilai, ‘Toy

Autors: Doron Medalie, Stav Beger

La publicació de ‘Toy‘, el tema amb què Netta Barzilai competirà a Eurovisió ha disparat Israel al capdamunt de les apostes de pagament. Així, una victòria d’Israel a Lisboa tan sols permetria multiplicar per 2 o per 3, segons les cases, cada lliura apostada per Barzilai. La peça és un himne feminista, en què Barzilai canta que, com a dona, “no sóc pas la teva joguina; mira’m! Sóc una criatura bonica!“. I afegeix: “Wonder woman! No oblidis mai que ets divina i que ell està a punt de penedir-se’n!“. La cançó, cantada gairebé al 100% en anglès, també conté algunes paraules en hebreu. Netta Barzilai, de 25 anys, va guanyar la Pre d’Israel, a la qual va prresentar-se defensant el ‘Rude boy‘ de Rihanna. Fins a aquell moment, la seva trajectòria artística s’havia limitat a cantar en casaments a Tel Aviv. Amb la seva victòria, es va guanyar el dret de representar el seu país a Lisboa, tot i que encara faltava que un jurat d’experts li escollís el tema amb què optaria a la victòria en el Festival, d’un total de 140 propostes rebudes. Doron Medalie, un dels autors de la cançó, també va escriure les peces que van representar a Israel els anys 2015 i 2016 a Eurovisió; el ‘Golden boy‘ i el ‘Made of stars‘. Beger va enviar al 2016 una cançó pròpia a la Pre d’Israel, que va escriure junt a Tom Gefen. Eurovisió ja ha comunicat que permetrà l’artista utilitzar els diferents efectes electrònics que amb què Barzilai distorsiona la seva veu en la versió original del tema, ja que els enregistraran en directe durant els assajos a Lisboa.

(Foto: Eurovision Planet)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »