Ieva Zasimauskaité guanya la Final de Lituània amb una balada sobre l’amor per sempre

lithuania-flag-wallpaper-hd-52179-53887-hd-wallpapers

LITUÀNIA

Ieva Zasimauskaite, ‘When we’re old

Autor: Vytautas Bikus

Ieva Zasimauskaité representarà Lituània a Lisboa amb el tema ‘When we’re old‘. L’artista es va imposar ahir a Kaunas en la gran Final de l’Eurovizijos Atranka 2018, on prenien part sis candidatures i que decidien al 50% el televot i el criteri d’un Jurat de set experts. Zasimauskaité va ser la més votada pel públic de Lituània; 4000 vots més que The Roop. El Jurat, la vencedora va ser la segona més votada, darrere de Júrgis Bruzga. Donat que The Roop aquí va ser el quart més votat, Ieva Zasimauskaité va aconseguir la victòria final amb una balada que canta a l’amor per sempre, “no importa el que s’interposi en el nostre camí; sento que sóc aquí per quedar-m’hi; ets la persona idònia des del començament“. L’artista va defensar el seu tema amb una posada en escena molt intimista; va començar la seva actuació ajaguda a l’escenari. Cap al final del número, en les pantalles led del fons de l’escenari es varen projectar imatges de diverses parelles, algunes de les quals, ancianes, reforçant el missatge de la cançó, que Ieva Zasimauskaité va acabar amb una frase en lituà. En la roda de premsa posterior a la seva victòria, la televisió lituana va anunciar que estudiarà la fórmula amb què substituir la projecció de les imatges i reforçar el text de la cançó a Lisboa, on per una qüestió de pressupost no hi haurà pantalles led. La guanyadora de la Final lituana ja havia intentat representar el seu país a Eurovisió anteriorment; al 2013 i al 2016 va arribar fins a la Final; al 2014 i al 2017 se’n va quedar a les portes en les eliminatòries prèvies. Vytautas Bikus, autor de la peça, també va contribuir a escriure el ‘This time‘, tema amb què Lituània va participar el Festival de 2015.

(Foto: Wiwibloggs)

The

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »