L'”Oneiro mou” de Yianna Terzi, el més descarregat a Youtube

GREGRÈCIA

Yianna Terzi, ‘Oneiro mou

Autors: Yianna Terzi, Aris Kalimeris, Dimitris Stamatiou, Mihalis Papathanasiou

La proposta de Yianna Terzi per al Festival d’Eurovisió 2018 és la que més expectació ha creat, fins ara, a la xarxa Youtube. Si bé el videoclip oficial del tema ‘Oneiro mou‘, publicat el passat divendres 9 de març, encara no ha arribat a les 300.000 visualitzacions, el lyric video supera ja els 4 milions a dia d’avui. Per això, i a tan sols dos mesos de la celebració del Festival, el tema grec és el més escoltat en aquesta xarxa social. Cap altre tema no arriba ni tan sols a la meitat de visualitzacions, sumant el video oficial i els de les actuacions en les diferents Pre nacionals. El segon país, a Youtube, és Xipre. El video oficial de la peça d’Eleni Foureira, titolada ‘Fuego‘, ha estat vist 2,1 milions de cops. Hi segueix Finlàndia; el ‘Monsters‘ de Saara Aalto té un parell de videos a Youtube; l’oficial, que acumula gairebé 1,7 milions de visualitzacions, i el de la Final nacional, on l’artista va presentar les cançons candidates a representar el seu país a Lisboa. Aquest darrer video suma 352.000 visualitzacions. Ambdós, junts, superen els dos milions. Completant el Top 5 hi ha el de la israeliana Netta Barzilai, amb 2 milions de visualitzacions en tan sols un parell de dies, i el del noruec Alexander Rybak: 152.000 visualitzacions del videoclip oficial més les 650.000 de la seva actuació a la gran Final del Melodi Grand Prix de dissabte passat. El clip oficial d’Alfred i Amaia suma 531.000 visualitzacions, xifra que el col·loca com el tretzè més vist a dia d’avui. Tancant la llista hi ha els que no arriben als 100.000 curiosos: Moldàvia (97.000), Montenegro i Itàlia (91.000), Islàndia (89.000) i Geòrgia (83.000), tot i que aquests darrers varen publicar el clip ahir i no han tingut encara gaire temps d’acumular visites a la xarxa.

Yianna Terzi, de 37 anys, va publicar el seu primer disc al 2006. Un parell d’anys més tard, amb el seu segon album acabat de publicar, es traslladava a viure als Estats Units, on ha treballat com a caça-talents per a una casa discogràfica. La televisió grega la va escollir per participar en la gran Final nacional, on va quedar com a única opció després que desqualifiquessin els altres artistes perquè les seves respectives cases discogràfiques no varen fer el dipòsit de 20.000€ que els reclamava l’ERT per participar en el concurs.

(Foto: Facebook oficial artista)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »