Juan Carlos Pérez Navas, senador del PSOE: “TVE hauria d’haver fet del ‘Mira quién va a Eurovisión!’ un autèntic espectacle”

Falta de promoció i d’innovació per fer un producte de més interès per al públic. Són les crítiques que el PSOE va fer al Mira quién va a Eurovisión! i que va expressar de manera directa al president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, en la darrera sessió de la Comissió de Control a l’Ens públic que es va fer el passat dijous 27 de març al Senat. El senador socialista per Almeria, Juan Carlos Pérez Navas, va ser l’encarregat de transmetre el neguit del seu partit pel que considera que és una mostra més d’una programació feta “sense innovació i sense preparació prèvia” per part de TVE. L’Eurobloc ha entrevistat Pérez Navas per conèixer-ne més detalls i saber què pensa el PSOE de la participació d’Espanya al Festival d’Eurovisió en temps de crisi i retallades i de la pol·lèmica perquè la meitat del Dancing in the rain es canti en anglès.
 
Juan Carlos Pérez Navas
Eurobloc: En la Comissió de Control de RTVE, va declarar que la gala Mira quién va a Eurovisión! no va tenir ganxo i no va ser espectacular; a què es referia concretament?
Juan Carlos Pérez: Des del PSOE vàrem declarar durant la Comissió de Control de RTVE que la gala emesa va tenir un dels nivells d’audiència més baixos registrats. Per al PSOE es tractava d’un esdeveniment molt important i ja que TVE és l’encarregada de retransmetre’l, n’hauria d’haver fet un autèntic espectacle, i amb prou promoció hauria aconseguit un esdeveniment per a tots els públics que aconseguís captar l’atenció d’un percentatge més ampli del que habitualment recolza i segueix la gala que, per una altra banda, és fonamental.
Amb la nostra crítica, mai no ens vàrem referir ni als artistes, ni a la presentació que se’n va fer ni al jurat. El que vàrem fer va ser subratllar la falta de promoció prèvia a la gala. Considerem també que no s’hauria d’haver generat una determinada confusió prèvia sobre el tipus de gala que s’anava a fer i afirmem que TVE hauria d’haver cuidat més la seva posada en escena i l’impacte, per l’interès que té que lideri aquest esdeveniment, com a televisió pública que és.
Eb: Quin interès creu el seu partit que tenen el Festival i les gales com Mira quién va a Eurovisión! un cop TVE va deixar d’emetre publicitat comercial?
JCP: L’interès és el de defensar un mitjà públic, pagat per tots els ciutadans, amb una programació de qualitat i que, per tant, guanyi audiència. TVE no es pot limitar a fer una programació sense inicitiva, sense innovació i sense preparació prèvia, que és el que des del PSOE entenem que va poder passar, en aquest cas. L’interès que tenim és que la nostra televisió pública creixi en audiència i que no continuï en un declivi que pugui acabar afectant els seus professionals i el futur de la pròpia Corporació.
Eb: Amb l’objectiu de reduir el dèficit de l’Ens públic, el seu partit s’ha arribat a plantejar la retirada de TVE del Festival d’Eurovisió?
JCP: El PSOE no es va pronunciar en aquest sentit ni creu que TVE hagi de deixar de participar al Festival. El que demanem a la Comissió és que la tria del nostre representant en gales com la que es va celebrar es prepari amb més temps i esforç, aconseguint un producte de major qualitat gràcies als professionals amb què compta TVE, i que es generi expectació per aconseguir una audiència major.
Eb: Quina opinió els mereixen les queixes de la Real Academia de la Lengua Española (RAE) pel fet que la meitat del Dancing in the rain és cantada en anglès?
JCP: No entrem a valorar aquesta postura de la RAE ja que és important respectar els espectadors que, amb els seus vots, i juntament amb el jurat designat per a l’ocasió, decideixen qui i quina cançó els representa a Eurovisió.
 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »