‘Fuego’ incendia la primera Semi i rellega Israel a la tercera plaça en les cases d’apostes

… I de sobte, l’explosió de foc! De foc, de llum, color, energia, marxa, espectacularitat… Eleni Foureira ha estat un veritable huracà. L’artista, gran favorita a guanyar el Festival d’Eurovisió des d’avui mateix, ha estat la tercera a ser nomenada quan tocava fer pública la llista de les 10 guanyadores. Ni Finlàndia aconsegueix fer-li ombra, tot i que Saara Aalto també ha aconseguit fer embogir els més de 8000 espectadors que omplien l’Altice Arena de Lisboa. Netta Barzilai, que també ha aconseguit la classificació, ara va tercera! a les apostes. L’ha aconseguit desplaçar el noruec Alexander Rybak, que participa en la segona semifinal.

Bulgària, Estònia i Txèquia han rendit al màxim i també seran presents a la gran Final de dissabte, tal com tothom s’esperava. Les altres quatre places de finalistes de la nit han estat per l’austríac Cesar Sampson, la lituana Ieva Zasimauskaite, l’albanès Eugent Bushpepa i l’irlandès Ryan O’Shaughnessy. Atenció que la lituana s’ha col·locat cinquena en les cases d’apostes! Estònia ara ha baixat a la setena posició. Txèquia és vuitena i Bulgària, novena! La gran sorpresa de la jornada (… o no!) ha estat l’eliminació d’Azerbaidjan, que per primer cop des que va debutar en el Festival no serà present a la gran Final. I és que Aisel no ha aconseguit emocionar. Tan sols calia observar la seva cara mentre cantava: inexpressiva. I cantar, però no pas interpretar, acaba pagant-se molt car en un certamen on també voten Jurats professionals.


Armènia també ha caigut; per segon cop en la seva recent història festivalera. Potser de manera injusta, perquè Sevak ha cantat amb força i intensitat… però en una gala amb tanta qualitat, algú havia de quedar-se fora… El mateix es podria dir de la belga Sennek i dels suïssos Zibbz, que han sabut aixecar la gent de les seves cadires, al pavelló, amb una interpretació molt digna. Franka, la croata, també ha sabut donar la talla, afegint amb una interpretació molt sentida tot el que potser no arribava a aconseguir amb la seva cançó.

Podria dir-se que l’eliminació de Grècia ha estat una sorpresa, però el cert és que la proposta de Yianna Terzi ha passat desapercebuda; de baixa intensitat; pobra. El retorn als orígens li ha sentat malament, al país hel·lènic! Enguany Xipre quedarà pel damunt. Macedònia ha donat la talla, però ha quedat curta amb una proposta que no aportava res de nou ni amb el tema ni amb el treball escènic. L’eliminació del bielorús Alekseev i de l’islandès Ari Ólfasson estava escrita des de feia molt. Cap sorpresa, per tant. A destacar que aquest darrer s’ha posat a plorar d’emoció en acabar d’interpretar el seu tema, igual que quan va aconseguir el tiquet cap a Lisboa en la Pre del seu país.

(Fotos: EBU)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »