‘Amanecer’, el primer tema eurovisiu que farà de banda sonora de la Vuelta

Serà el primer cop que un tema eurovisiu sigui la banda sonora de la Vuelta Ciclista a Espanya, prova esportiva que aquest any commemora la seva 70ª edició i que tindrà lloc entre el 20 d’agost i el 13 de setembre. ‘Amanecer‘, d’aquesta manera, tindrà un recorregut promocional més enllà del Festival, segons destacava Edurne el passat dimarts a Nerja, on va assistir per preparar el rodatge del clip de la prova, que començava a l’endemà i que l’ha dut a diferents localitzacions de la província de Màlaga. No és el primer cop que el video de la Vuelta es fa en aquella zona; OBK l’any 2000 i Nena Daconte al 2006 ja ho varen fer. En aquella darrera edició, en el rodatge fins i tot hi apareixia l’actor malagueny Antonio Banderas. Els clips, d’una durada aproximada d’un minut, tenen com a tret comú la bicicleta, fent confluir escenes quotidianes de persones anònimes en bici amb l’arribada del ‘pelotón’, el gruix de participants de la Vuelta. Edurne, però, no és l’única artista eurovisiva que ha prestat la seva veu per a aquesta prova; anteriorment ja ho havien fet Serafín Zubiri al 1988, amb el tema ‘Pedaleando‘, i Pastora Soler, al 2001, amb ‘Corazón congelado‘. En el repertori de la Vuelta hi figuren temes  com el ‘Funky town” de Lipps Inc. (1980), ‘Me estoy volviendo loco‘ d’Azul y Negro (1982), o ‘Conga‘ de Miami Sound Machine (1987).

Edurne Vuelta

Edurne a Nerja, dimarts passat (Foto: La Vanguardia)

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »