La nit de Xipre!… o d’Israel… o de Lituània… o de Moldàvia…. o de….

Xipre, Israel i Irlanda. En aquest ordre! Són el podi més probable segons les cases d’apostes. França i Lituània completen el Top 5, però veient com han anat les coses aquests dies, el ranking pot canviar, i de ben segur que canviarà, a mesura que vagin succeint-se les actuacions en directe d’aquesta nit. La meitat dels vots, els dels Jurats professionals, ja està feta i enviada. Ara s’ha de convèncer els 200 milions de telespectadors que seguiran el show des de tot Europa i Austràlia. El Festival està molt obert, de manera que si hi hagués algun altre guanyador, més enllà d’Eleni Foureira i Netta Barzilai, les dues dives per excel·lència d’enguany, no seria cap sorpresa. Lituània segurament aconseguirà la millor classificació en la seva història eurovisiva. Més encara, la balada de Ieva Zasimauskaite serà, de ben segur, la més ben classificada de totes les peces musicals del seu estil que competeixen aquesta nit en la gran Final… amb el permís de l’irlandès Ryan O’Shaughnessy (com el votaran els països de l’Est, pel seu contingut clarament gai?) Espanya, per la seva banda, es perfila com el quart dels Big Five, si tenim en compte que a la britànica SuRie gairebé tothom a Lisboa la col·loca com a segura Top Bottom. Alfred i Amaia, però, gaudiran del suport de centenars fans espanyols, que han omplert els carrers del centre de Lisboa en les darreres hores. De fet, és possible que hi hagi gairebé més xivarri a l’Altice Arena quan actuï Espanya que no pas quan ho facin les portugueses Cláudia Pascoal i Isaura.

Segons el que es va veure en l’assaig d’ahir al vespre, l’actuació de Benjamin Ingrosso passarà força inadvertida i podria ser superada, en la classificació final, per Alexander Rybak i Rasmussen. Austràlia serà empesa, i molt, pel públic eurofan, a part de què Jessica Mauboy ofereix un veritable espectacle digne, d’entrada, de la simpatia dels espectadors. L’actuació de Madame Monsieur serà molt visual, amb el públic alçant la mà dreta en un clar gest volent dir ‘no tinc por!‘. El missatge d’Itàlia, sobreimpressionat en diversos idiomes en pantalla, també ajudarà a què el duo format per Emal Meta i Fabrizio Moro rebin una pluja de vots de tot arreu. Una altra de les incògnites de la nit serà veure com reaccionen els Jurats a l’altíssima qualitat i complexitat interpretativa de l’albanès Eugent Bushpepa i del quintet búlgar Equinox. Moldàvia també podria quedar ben amunt, i fins i tot tenir opcions de victòria, gràcies a un número divertit, vistós i també força complex. La posada en escena ofereix un segon contingut a la lletra del ‘My lucky day‘: si bé la lletra parla d’un enamorament ardent, el que veurem sobre l’escenari serà la cara B del que escoltarem, perquè la passió no serà compartida del tot. Elina Nechayeva i Mikolas Josef estan entre dos móns… No estranyaria veure’ls amunt però tampoco fora del Top 10. I és que la Final de 2018 és una de les més dures de les darreres edicions! Ja queda ben poc! A gaudir-la!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »