Felicitats, Israel!

Israel ha guanyat aquesta nit a Lisboa la seva quarta victòria eurovisiva. Les apostes no han fallat i les dues grans favorites s’han repartit les dues primeres posicions de la Final. En una votació d’infart, Netta Barzilai ha sumat 529 punts, deixant enrere Eleni Foureira amb 436 i l’austríac Cesar Sampson tercer amb 342. Alfred i Amaia, representants d’Espanya, han acabat en el lloc 22 amb 61 punts; 43 dels jurats i 18 del televot.

En la roda de premsa posterior a la seva victòria, Netta Barzilai ha dit que tots els participants “han fet magnífiques actuacions, inclosa l’Eleni, però algú havia de guanyar!”. L’artista ha afegit que no sentia estar competint amb cap rival; “estava competint amb mi mateixa; estava nerviosa per la meva actuació!”. Ha valorat que “el més gran de tot és que avui s’ha votat per la diferència”, la qual cosa li ha servit per fer una defensa de la tolerància i una defensa del món gai, a qui ha agraït el suport i l’impuls per fer-la vencedora.

Pel que fa a Espanya, Amaia Romero ha estat taxativa assegurant que el resultat aconseguit svui a Lisboa “és una merda!”, a la qual cosa Alfred García ha afegit que “teníem clar que ens era igual la posició”. Anna Bordas, cap de la delegació espanyola, no ha ocultat la “decepció” pel lloc 23, superant només al Regne Unit (48 punts), Finlàndia (46) i Portugal (39)

Espanya ha rebut els vots de Dinamarca (6), Regne Unit (1), Irlanda (1), Romania (10), Bèlgica (1), Noruega (2), Austràlia (7), Suècia (7), Xipre (7), Alemanya (6), i Portugal (2) Ha estat el tercer país menys votat després d’Austràlia (9) i Portugal (també 18) La votació dels jurats l’ha guanyada Àustria amb 271 punts, seguida del suec Benjamin Ingrosso (253) i de Netta Barzilai (212)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »