Jerusalem es perfila com la ciutat seu d’Eurovisió 2019

Ho va piular el primer ministre Benjamin Netanyahu tot just després de la victòria de Netta Barzilai a Lisboa i ho va ratificar ahir en roda de premsa, durant la presentació dels actes per commemorar el 70è aniversari de la fundació de l’Estat d’Israel: Jerusalem acollirà la pròxima edició del Festival d’Eurovisió. Poques hores després, l’alcalde de Tel Aviv ha afirmat que el seu equip de Govern no entrarà pas en la cursa per organitzar el certamen, que se celebrarà per quart cop a la història a Israel. Segons apunta The Times of Israel, el Festival podria celebrar-se al Pais Arena, ubicat al barri dels Esports de Jerusalem. El recinte, inaugurat al 2014, té capacitat per a 11.600 persones en espectacles esportius, i per a més de 15.000 en concerts. Actualment és la seu de l’equip de bàsquet de l’Hapoel de Jerusalem. La xarxa Eurovisió, però, s’ha apressat a puntar que la decisió final sobre la seu definitiva del certamen es prendrà de manera conjunta, quan el Grup de Referència del Festival visiti la candidata i constati que reuneix tots els requisits que s’exigeixen actualment a una ciutat que pretén organitzar el show.

La tria de Jerusalem per part del Govern d’Israel s’emmarca en la lluita per aconseguir que la comunitat internacional reconegui la ciutat com la veritable capital del país, que també reclamen els palestins. L’any 80, l’exèrcit d’Israel va conquerir la part est de la ciutat a Jordània. Aleshores, les Nacions Unides van demanar la comunitat internacional que traslladés les seves representacions diplomàtiques a Tel Aviv com a mesura de protesta per l’annexió. En aquest context, avui els Estats Units inauguren la nova seu de la seva ambaixada al país, que traslladen des de Tel Aviv a Jerusalem. Guatemala i el Paraguai també ho faran en les pròximes setmanes. L’alcalde de Dublín, Micheal Mac Donncha, ha proposat que Irlanda boicotegi el Festival de l’any que ve i no hi participi com a mostra de solidaritat amb el poble palestí. Mac Donncha va participar recentment en una conferència a Ramallah, convidat per l’autoritat palestina, cosa que li va suposar la prohibició d’entrar novament a Israel per part del Govern d’aquest país.

(Foto: YouTube)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »