El ministre de Salut d’Israel demana que Eurovisió 2019 respecti les festivitats religioses del Judaisme

Eurovisió 2019 ha de respectar el Sabbath, la jornada setmanal de descans que prescriu el Judaisme i que va des de divendres al vespre fins a dissabte a la nit. Ho ha demanat el ministre de Salut del Govern israelià, Yaakov Litzman, membre del partit ultraortodox Judaisme de la Torà. La missiva ha estat adreçada als seus col·legues de gabinet, els ministres de Turisme, Yariv Levin, de Transports, Yisrael Katz i de Cultura i Esports, Miri Regev. La demanda podria afectar importants assajos eurovisius, com ara el Jury Rehearsal de divendres a la nit i el Family Show de dissabte al migdia. La gran Final eurovisiva no quedaria afectada, ja que el Sabbath haurà finalitzat quan comenci la gala, que per la zona horària d’Israel, haurà de començar a les 22h de dissabte, hora local. Yaakav Litzman ha fet la demanda “en el nom de miliers i milers de ciutadans” que volen que es respecti el descans religiós. No serà el primer cop que Israel hagi de fer front a aquesta situació; al 1999, per exemple, els ultraortodoxos jueus varen criticar el calendari de treball exigit per Eurovisió. Tampoc és aquest el primer focus potencial de crisi de cara a l’organització del Festival de l’any que ve; la intenció del Govern de Benjamin Netanyahu de celebrar Eurovisió a Jerusalem s’emmarca en la política d’aconseguir que la ciutat acabi sent considerada a nivell internacional com la capital d’Israel, cosa a què s’oposen les Nacions Unides a causa de la disputa amb la comunitat palestina, que també reclama Jerusalem com la capital d’un futur estat àrab a la zona.

(Foto: The Times of Israel)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »