Islàndia valorarà el conflicte amb Palestina per decidir si participa a Eurovisió 2019

La cadena pública de televisió d’Islàndia, l’RÚV, tindrà en compte el conflicte entre Israel i Palestina per decidir si participa el pròxim any al Festival d’Eurovisió. Ho va dir ahir dimarts el cap de programes de l’emissora, Skarphéðinn Guðmundsson. Per la seva banda, un parell d’artistes islandesos ja s’han pronunciat a favor del boicot a Israel’19 a causa d’un conflicte que, coincidint amb la victòria de Netta Barzilai a Lisboa, ha deixat ja 58 paslestins morts i centenars de ferits a Gaza arran d’una ràtzia de l’exèrcit d’Israel. Paul Oskar, representant d’Islàndia al Festival de 1997, ha escrit a la seva pàgina personal de Facebook que Israel “està vulnerant repetidament lleis internacionals, violant drets humans bàsics i i cometent dia a dia crims de sang i de guerra. I ho ha estat fent durant els darrers 70 anys“. L’artista considera que Eurovisió 2019 ofereix “l’ocasió perfecta per protestar, d’oposar-se a la massacre del poble de Palestina i marcar a Israel uns límits. Estimada RÚV; no deixeu perdre l’oportunitat i useu la nostra absència per protestar! No hauríem de formar part d’aquesta festa de la negació (…) qui, en els seus cabals, vol cantar a Jerusalem mentre hi ha un bany de sang just a la cantonada?“, es pregunta l’intèrpret. Per la seva banda, Daði Freyr, que va quedar segon en la Final islandesa de 2017, ha anunciat que renuncia als seus plans de tornar a competir en el Söngvakeppnin de 2019 per una qüestió de consciència, ja que “el Govern d’Israel i el seu exèrcit estan violant brutalment els drets del poble de Palestina“, i és per això que demanen a la RÚV que Islàndia no vagi l’any que ve a Eurovisió. Paral·lelament, s’ha creat una petició pública perquè Islàndia boicotegi el Festival de l’any que ve, que ja ha estat signada per més de 16.000 persones.

(Foto: Wiwibloggs)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »