Només 56 dels 210 membres dels Jurats van posar Espanya entre els 10 primers

Cinquanta-sis membres dels Jurats van situar Espanya entre els 10 primers d’Eurovisió 2018. Això suposa un 26,6% de totes les persones escollides per formar part dels comitès d’experts que havien de valorar i puntuar les propostes finalistes de Lisboa’18. ‘Tu canción‘ d’Alfred i Amaia tan sols va poder fer el ple en quatre Jurats: Bèlgica, Xipre, Alemanya i Romania. En aquests països, tots i cadascun dels membres del Jurat van considerar que el tema espanyol era dels 10 millors de la gala Final del certamen. En contrapartida, la cançó d’Espanya va ser la pitjor valorada pel Jurat d’Israel; la penúltima per als de Macedònia, Rússia i Ucraïna; avantpenúltima a Grècia i tercera per la cua a Letònia, el Regne Unit i Holanda. El músic romanès Nicu Patoi, de 47 anys, és a qui més li va agradar el tema espanyol. Va ser l’únic membre d’un Jurat que la va posar en el número 1 del seu ranking particular. La varen posar com la segona millor cançó de la nit sis jurats més: el DJ australià Richard Wilkins, de 63 anys, el cantant de hip hop d’aquesta mateixa nacionalitat L-FRESH The Lion, de 19 anys, la periodista xipriota Demetra Georgiu, de 29 anys, el lletrista Elias Antoniades, de 47, també xipriota; el compositor romanès Al Mike, de 52, i l’enginyera de so Sanda Cepraga, també romanesa, de 66 anys.

Les coses varen anar pitjor en el televot: Espanya va ser l’última en les votacions populars d’Albània, Austràlia, Bielorússia i Alemanya. Va ser la segona menys votada pels espectadors a Suècia, Malta, Ucraïna, Noruega, Rússia, San Marino, Txèquia, Finlàndia, Hongria, Letònia i Lituània. Va ser la tercera menys votada al televot d’Àustria, Azerbaidjan, Geòrgia, Grècia i Polònia. I va ser la quarta menys votada a Islàndia, Bulgària i Romania. I va ser la cinquena menys votada a Xipre. Això significa que en 24 dels 42 països on es podia votar per la cançó espanyola, Alfred i Amaia van ser dels que menys van agradar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »