El País titlla Eurovisió de ‘muntanya d’escombraries’

Eurovisión, esa montaña de basura“. És el títol de l’article amb què Fernando Navarro ha resumit l’última edició del Festival, celebrada a Lisboa els dies 8, 10 i 12 de maig. En el seu article, on tan sols lloa com a artista a Salvador Sobral, Navarro diu que el Festival és un ·tinglado decepcionante para la música” que aporta molt poca cosa a la creació musical. Considera l’articulista que a Eurovisió li manca allò que defineix a la música: que “narra vidas de comunidades, que nos une con otras personas y que nos entretiene con elegancia y estilo“. Recorrent a qualificatius que fa dècades que circulen quan els crítics fan referència al Festival, Navarro lamenta que el certamen sigui un “escenario pomposo tan repetitivo y tan simplón“. La victòria a Kiev l’any passat de Salvador Sobral, considera que és l’única cosa que va destacar d’un certamen amb “pop vacuo y sin orientación“, una tònica que es va repetir a Lisboa, ja que segons ell, el portuguès va deixar en evidència “todas las piruetas que nos habíamos tragado durante dos horas por parte de todos los aspirantes a estrellas del pop“. Més encara; sobre la Final del dia 12, l’autor de l’article considera que “la música fue paupérrima“; només en salva l’alemany Michael Schulte com a promesa de “cantautor emotivo” i agraeix l’aportació heavy metal de la banda AWS, representants d’Hongria, “ante tanto azúcar” i “la retahíla de moñas que se sucedieron, especialmente los irlandeses“. Critica l’ucrïnès Melovin per pretendre ser una còpia “torpe e insustancial” de Jerry Lee Lewis i considera que l’aposta d’Espanya també va ser “azúcar“. Especialment crític es mostra amb Alfred García, de qui Navarro diu que no té el talent d’Amaia, assegurant que la veu del català “chirrió y sonó como si algo malo le pasase a él o al mundo“. I assegura que si l’intèrpret del Prat fos intel·ligent decidiria renunciar al seu somni de ser cantant.

1 Comments

  1. Sempre igual. Ja ho feien així en els anys 80. José Miguel Ullán,però, era més competent i sí que hi escrivia bones crítiques però aquestos…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »