L’UER i la televisió d’Israel estudiaran al juny les dates i la seu d’Eurovisió’19

Eurovisió i la cadena pública de televisió d’Israel (IBPC) estudiaran el pròxim mes de juny a Ginebra la seu, el recinte i les dates d’Eurovisió 2019. Segons informen mitjans alemanys, en la primera presa de contacte entre ambdós organismes després de la victòria de Netta Barzilai a Lisboa, la Unió Europea de Radiodifusió (UER) va aprofitar per deixar clar que totes les decisions relatives a l’organització del certamen seran consensuades, i que per tant, ni el Govern ni la televisió d’Israel no poden ni anunciar en solitari la seu del Festival ni convidar cap país que no formi part de l’UER.

De moment, tan sols un país ha dit clarament que no pensa boicotejar el Festival si l’acaba organitzant Israel. Ha estat Austràlia, que encara no ha estat convidada a participar l’any que ve. El director de la cadena pública SBS, Michael Ebeid, ha respost una pregunta del Senat, assegurant que no es boicotejarà Eurovisió perquè és un certamen pensat per unir països i persones, no pas per separar-los. En aquest sentit, la irlandesa Linda Martin, guanyadora d’Eurovisió’92, ha deixat clar que fer boicot a Israel és un error. Per una altra banda, i suposant que el Festival se celebrés a Jerusalem, l’entrenador del Hapoel d’aquesta ciutat, David Bassan, ha mostrat les seves reticències davant la possibilitat que el Pais Arena sigui escollit per acollir el show, ja que això significaria que el seu equip hauria de jugar fora de casa durant un mes i coincidint amb la fase més decisiva de la Lliga de bàsquet d’Israel.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »