La crònica de Desirée van de Velde: Bojana Stamenov, reina d’Amsterdam

DESI1DESIRÉE VAN DE VELDE (Amsterdam)

Dissabte va tenir lloc la setena edició de l’Eurovision in Concert a Amsterdam (Països Baixos). No menys de 24 de 40 països participants hi eren presents per interpretar en directe la seva candidatura per a Viena. Les entrades ja s’exhaurien al febrer, quan molts països encara no havien triat o no havien fet públic el seu participant, i ni molt menys havien confirmat la seva presència a l’exitós esdeveniment d’Amsterdam. La festa ja va començar divendres amb una festa organitzada entre d’altres per OGAE Països Baixos on actuaren Suzy (Portugal 2014), Getty Kaspers (cantant de Teach Inn, Països Baixos 1975) i Nicki French (Regne Unit 2000). Els mestres de cerimònies de la nit varen ser Cornald Maas (que també acostuma a comentar Eurovisió els darrers anys) i Edsilia Rombley (participant dels Països Baixos al 1998 i al 2007). Per descomptat, ella va cantar les seves 2 cançons, totes 2 en neerlandès (m’hauria agradat el mateix per al Festival de 2007…).

Th000_40_von_71

Edsilia Rombley durant la seva actuació (Foto: Thomas Hanses-EBU)

Hi havia moltes grans veus, entre les que volia destacar Aminata de Letònia, Maria Elena de Grècia, Lisa Angell de França, Elnur Huseynov d’Azerbaidjan, Guy Sebastian d’Austràlia i, com no, Trijntje Oosterhuis dels Països Baixos. Les actuacions de Lituània i, sobretot de Polònia, van decebre vocalment. Tot i això, la millor rebuda de la nit no va ser per als grans favorits a la victòria (dels que estaven presents); així que ni per a Eslovènia, ni per a Azerbaidjan, ni per a Noruega ni per a Suècia. Totes les seves actuacions van boníssimes i van actuar molt segurs, però la millor festa de la nit va tenir lloc durant l’actuació de… Bojana Stamenov de Sèrbia. Vocalment, millor que durant la final nacional. ‘Beauty never lies‘ va ser la cançó que més va convidar a ballar i a la festa. Tot i que… qui sap si l’enorme vestit brillant (en tots els sentits) de Bojana va tenir alguna cosa a veure amb aquest efecte.

_AP54330

Bojana Stamenov en la roda de premsa prèvia al Concert (Foto: Andres Putting-EBU)

El concert va cloure amb els invitats especials de la nit. The Bobbysocks. Les 2 cantants, Elisabeth Andreassen i Hanne Krogh cantaren també les seves candidatures, tot i que hi va faltar ‘Duett‘, que Andreassen va defensar al 1994 amb el ja traspassat Jan Werner Danielssen. Amb el final del concert la festa no va finalitzar; havia de començar a l’afterparty!. Allà actuaren de nou Ann Sophie i Mans Zelmerlöw  (el darrer, aquest cop, va cantar també les seves cançons del Melodifestivalen que no guanyaren). Malauradament, no vaig arribar a veure ni a escoltar gaire d’aquestes actuacions perquè les sales estaven pleníssimes! Ah! Un detall interessant; entre actuacions hi havia un espanyol, DJ Galfo (Alfonso Camacho), així que les participacions de TVE al Festival tampoc varen passar desapercebudes, al llarg de la nit!.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »