Israel cedeix i accepta convidar diferents ciutats a organitzar el Festival de 2019

Si Eurovisió 2019 es fa finalment a Jerusalem, la tria no haurà estat feta de manera directa per part del Govern d’Israel i la Unió Europea de Radiodifusió sempre podrà basar l’elecció de la Ciutat Santa com la millor d’entre totes les candidatures presentades. I és que en les darreres hores, diferents ciutats israelianes semblen haver entrat en la cursa per organitzar el Festival de l’any que ve, coincidint amb un suposat pas enrere del primer ministre Benjamin Netanyahu en relació a l’exigència de què Jerusalem sigui escollida ja com la seu definitiva del show. Segons informa el portal israelià de notícies Ynet, Eurovisió ha demanat que hi hagi més d’una ciutat candidata i que les autoritats d’aquell país no facin cap altra més declaració pública mostrant les seves preferències per Jerusalem.

D’aquesta manera, Yona Yahav, alcalde de Haifa, ha enviat una carta al Ministeri de Cultura informant-li de l’interès perquè la seva ciutat pugui acollir el certamen. Ofereix l’estadi Sammy Ofer, amb capacitat per a 30.000 persones. El recinte s’hauria de cobrir, però això no seria cap problema, per a Yahav, que assegura que si cal construir més hotels per acollir la família eurovisiva, se’n construiran. L’alcalde de Haifa, tercera ciutat del país, assegura que el seu equip de Govern està preparant un informe per fer oficial la candidatura, on destacarà que la seva és “una ciutat de pau i símbol de coexistència“. Altres ciutats que, segons la premsa local podrien mostrar oficialment el seu interès per organitzar el certamen són Tel Aviv, Eilat i Petah Tikva. L’alcalde d’aquesta darrera ciutat, Itzik Braverman, ja ho ha fet públic a través dels mitjans de comunicació del seu país, tot i que a la zona no hi ha cap recinte adequat perquè s’hi celebri el Festival. Per la seva banda, Eilat tampoc no disposa de cap recinte que reuneixi les característiques que exigeix Eurovisió.

(Foto: ElAl)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »