Eurovisió demana a Israel que proposi possibles seus que no incitin al boicot internacional

Ciutats que no incitin a la divisió. Això és el que la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha demanat a Israel; que hi hagi almenys dues ciutats candidates i que cap d’elles no generi rebuig internacional. Sense citar-la Jerusalem podria quedar fora de la cursa per acollir el Festival de 2019; això segons el diari digital israelià Ynet, que cita fons de la televisió pública d’aquell país que han sol·licitat mantenir l’anonimat. Segons la mateixa informació, Eurovisió ja ha amenaçat Israel de retirar-li el dret d’organitzar el certamen, posant com a exemple el cas de Kiev 2017. De moment, però, tan sols ha transcendit que el Govern de Benjamin Netanyahu manté la seva paraula de no intervenir i no politizar l’esdeveniment. D’entrada, i com a part del procés per organitzar el Festival de l’any que vé, l’UER ja ha demanat a la televisió d’Israel que, com a molt tard a l’agost, faci una transferència d’11,8 milions d’euros al compte de l’organisme internacional com a garantia del compromís que es faran càrrec d’organitzar el show. En el cas que finalment sigui un altre país el qui celebri el Festival, els diners no seran retornats. De moment, la televisió d’Israel ja ha calculat que organitzar Eurovisió suposarà una inversió d’entre 35 a 45 milions d’euros, segons es desprèn de l’informe que l’Ens públic ha enviat avui mateix al Ministeri de Finances, on feia constar una previsió de despesa. La pròxima setmana, una delegació de la televisió israeliana es desplaçarà a Ginebra per mantenir una reunió de treball amb Eurovisió, on, a priori, presentaran les precandidatures de Jerusalem, Tel Aviv, Haifa i Eilat. Segons la Premsa local, Jerusalem treballa amb l’expectativa d’organitzar el certamen al Teddy Stadium o al Pais Arena; el primer, que utilitzen quatre equips de futbol, hauria de ser cobert, però donaria cabuda a unes 30.000 persones.

(Foto Teddy Stadium: Maccabi)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »