El productor de Jerusalem’99 diu que Eurovisió valora traslladar a Àustria el Festival de 2019

Són paraules d’Araleh Goldfinger, productor del Festival d’Eurovisió de 1999; segons ell, Eurovisió ja ha posat al damunt de la taula la possibilitat de traslladar el Festival de 2019 a Àustria. Ho ha declarat recentment a un diari israelià, tot i que sense citar cap nom. Goldfinger ha explicat que al 1999, el Govern del seu país no va interferir en cap moment en la tria de la ciutat que havia d’acollir el certamen, sinó que va delegar en un equip de professionals de la televisió pública. Ara, però, segons ell, la Unió Europea de Radiodifusió (UER), les recents declaracions de determinats polítics i les eleccions que se celebraran el pròxim mes de novembre a Israel poden haver dut l’UER ha valorar la conveniència de què el certamen no l’organitzi el país guanyador. I és que, segons una informació del Jerusalem Post, la ministra de Cultura d’Israel, Miri Regev, ha demanat al Govern de Netanyahu que vigili el discurs que es doni amb les postals de presentació de cada país en el Festival de 2019, a més de queixar-se perquè Lucy Ayoub, que va retransmetre el certamen des de Lisboa el passat mes de maig, va parlar en àrab en directe durant les emissions. Segons fonts ministerials, Regev únicament va voler mostrar a la resta de membres del Gabinet Netanyahu la importància que tenen les postals per posar en evidència la riquesa i la diversitat cultural d’Israel.

Per la seva banda, Noa, probablement l’artista israeliana més internacional, ha declarat recentment que Eurovisió 2019 s’hauria de celebrar a Tel Aviv, ciutat que “simbolitza la vida, l’alegria i la felicitat!“. La representant d’Israel a Moscou’09 junt a Mira Awad, assegura que “quan hi hagi pau, aleshores Eurovisió es podrà fer a Jerusalem“, afegint que el certamen “és una festa i no se’l pot barrejar amb la política“.

(Foto: abc.net.au)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »