Les dates i la seu d’Eurovisió 2019 seran anunciades al setembre

La seu definitiva i les dates del Festival d’Eurovisió 2019 seran anunciades el pròxim mes de setembre. Avui, representants de KAN, la televisió pública d’Israel, s’han reunit a Ginebra amb càrrecs de la xarxa Eurovisió i amb membres del Grup de Referència del Festival. Durant la trobada, l’RTP portuguesa ha traspassat simbòlicament a Israel la responsabilitat d’organitzar l’edició de 2019. Segons ha explicat posteriorment la Unió Europea de Radiodifusió (UER) via Twitter, la ciutat que ha d’acollir el Festival s’escollirà mitjançant un sistema que passa, ineludiblement, per la presentació de diverses candidatures. Així, d’entrada, l’UER ja garanteix que Israel no decidirà de manera unilateral que Jerusalem serà la seu d’Eurovisió 2019, cosa que seria interpretada en clau política: el Govern de Benjamin Netanyahu vol pressionar la comunitat internacional perquè la Ciutat Santa sigui reconeguda com la capital del país, promocionant-la en tota mena d’esdeveniments mundials. Eurovisió ja ha deixat clar que es nega a què el Festival sigui utilitzat amb finalitats polítiques.

De tota manera, i segons va transcendir ahir, la xarxa Eurovisió segueix de ben a prop les passes que està fent el Govern d’Israel per culminar la reconversió del seu sector públic audivisual. Si en els pròxims mesos Israel acaba decidint crear un canal públic exclusiu per a l’emissió de notícies i un altre per als programes d’entreteniment, Eurovisió podria expulsar l’Ens israelià de l’organització, ja que una de les condicions bàsiques per formar-ne part és que els canals, a més de ser públics, tinguin una graella de programació generalista; és a dir, entreteniment i notícies en una sola cadena. Segons informa el web Eurovoix citant alguns mitjans de comunicació israelians, la Cort Suprema de Justícia d’Israel acabarà aprovant la divisió de les dues línies de programació televisiva, però anunciarà la seva decisió final un cop s’hagi celebrat el Festival de 2019, per impedir que Eurovisió expulsi l’Ens nacional abans.

Per una altra banda, avui la cadena KAN ja ha presentat a Eurovisió a Yuval Cohen com a director del Festival de 2019. Cohen és un expert del món televisiu; ha estat cap de programes del Canal 10 d’Israel; va fer l’adaptació del talent show The Voice al seu país, va dirigir el Dancing with Stars israelià durant tres temporades i va supervisar l’edició de 2010 del Kdam, la preselecció eurovisiva d’Israel en aquella època.

(Foto: Eurovision. tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »